Prima casă şi pentru argeşenii care locuiesc în străinătate

Programul Prima casă va fi extins și pentru românii care locuiesc în străinătate, potrivit unui proiect de Hotărâre de Guvern postat ieri pe site-ul Ministerului Finanțelor Publice, la rubrica Transparență decizională, se arată într-un comunicat remis redacţiei din partea Direcţiei Generale a Finanţeolor Publice Argeş..
Astfel, conform proiectului de act normativ, va fi stabilit un plafon destinat pentru garantarea achiziției sau construirii unei locuințe de către persoanele cu cetățenie română care locuiesc în străinătate și au permis de ședere și de muncă, eliberate de autoritățile statului în care lucrează. Până la 31 decembrie 2014 plafonul garanțiilor acordate exclusiv pentru achiziționarea sau construirea de locuințe pentru românii care locuiesc în străinătate este de 25 de milioane de lei, alocat din plafonul rămas nealocat și/sau neutilizat destinat ANL, devenit plafon general de garantare în cadrul Programului Prima casă.
Programul Prima casă a fost implementat începând cu a doua jumătate a anului 2009.  Până în prezent au fost acordate 123.922 garanţii din care circa 31% sunt destinate achiziţiei de imobile construite între anii 2008-2013. Valoarea medie a finanţărilor accesate în cadrul programului este de 38.210 EURO. 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RSS
Follow by Email