Preşedintele PNL Curtea de Argeş, Sandu Nichita: „Au fost multe nereguli la votare!”

La prima conferinţă de presă susţinută zilele trecute de conducerea ACL Curtea de Argeş cei doi copreşedinţi, Sandu Nichita, preşedinte al PNL, şi Victor Suhan, preşedinte al PDL, au ţinut să mulţumească argeşenilor care i-au votat. „Mulţumim electoratului care a votat cu ACL. Pe plan local am avut un scor bun, comparativ cu alegerile europarlamentare şi suntem, din punct de vedere al rezultatului, peste celelalte oraşe şi municipii din Argeş”, a afirmat Sandu Nichita.
„Au contat vizitele pe care Klaus Iohannis le-a făcut la Curtea de Argeş. De asemenea, argeşenii au sancţionat plecarea trădătorilor din cele două partide, iar acesta este un semn de maturitate, decenţă şi bun simţ. În plus, am fost primii din judeţ şi datorită acţiunii de strângere de semnături pentru petiţia care va fi trimisă la Comisia Europeană pe tema autostrăzii Piteşti – Sibiu, iniţiativă care aparţine ziarului Interes Argeşean şi care a fost preluată de ACL Argeş”, a spus şi Victor Suhan despre rezultatele pe care le-a obţinut candidatul ACL la Curtea de Argeş, peste celelalte localităţi urbane din Argeş.
Preşedintele Sandu Nichita a vorbit şi despre neregulile pe care le-a sesizat în ziua votării. „În proporţie de 80%, preşedinţii şi vicepreşedinţii secţiilor de votare au fost funcţionari ai Primăriei fără studii juridice. Apoi, au fost probleme cu ştampilele în secţii. Unele erau mai mult sau mai puţin introduse în tuş astfel încât se vedea pe verso. A fost o bâlbâială de nedescris şi la Biroul Electoral Judeţean, unde am cerut copii după listele suplimentare şi după procesele verbale şi ne-au fost date cu o oră înainte de închiderea votului. La Şcoala nr. 2 au fost 75 de oameni pe listele suplimentare, din Cepari, Tigveni, Valea lui Enache, deci aproape de localităţile lor de domiciliu. Secţiile de vot au fost amplasate în locuri greu accesibile. Spre exemplu, la Liceul Ferdinand indicatorul arăta spre secţie dar trebuia să intri pe după un gard unde erau mulţi câini. La Agricol, indicatorul arăta intrarea prin faţă dar intrarea se făcea prin spate”, a declarat Sandu Nichita.
„Tinerii care au plecat din ţară ne vor împinge către România pe care ne-am dorit-o”
Pentru turul al doilea al alegerilor prezidenţiale ACL Curtea de Argeş are planuri mari, să-i convingă pe cei care au votat candidaţii de dreapta să meargă pe mâna lui Iohannis. Sandu Nichita crede că votanţii lui Tăriceanu la Curtea de Argeş au fost „nostalgicii după USL” dar şi „pensionarii care au beneficiat de acele creşteri de la finalul mandatului lui Tăriceanu”. Oricum, în opinia lui Victor Suhan, „o mare parte din ei, peste 70 – 80%, vot vota acum cu Klaus Iohannis”.
La conferinţa de presă au fost prezenţi mai mulţi reprezentanţi ai conducerii ACL Curtea de Argeş – Aurel Ilea, Adrian Coşa, Liviu Nicolae, Doru Georgescu. „Tinerii care au plecat din ţară ne vor împinge către România pe care ne-am dorit-o”, a spus omul de afaceri Aurel Ilea. Pentru toţi colegii de partid din Curtea de Argeş ai lui Klaus Iohannis este de neînţeles cum de PSD a obţinut un aşa scor mare în Curtea de Argeş în condiţiile în care autostrada care ar fi dus la dezvoltarea zonei a fost amânată cu peste 15 ani, au precizat reprezentanţii conducerii Alianţei.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RSS
Follow by Email