Preşedintele PNL Curtea de Argeş, Sandu Nichita: „Administraţia locală nu e muncă. E un fel de trândăveală.”

Organizaţia din Curtea de Argeş a PNL a fost prima care a anunţat listele cu candidaţii pentru Primăria municipiului, Consiliul Local şi Consiliul Judeţean. Listele au rămas deschise, iar liberalii care vor să candideze se mai pot înscrie. Am stat de vorbă cu Sandu Nichita, preşedintele PNL Curtea de Argeş, despre candidaţi, oraş, Zilele Municipiului abia încheiate şi politica locală.

 

 – Domnule preşedinte, zilele trecute au apărut listele cu candidaţii liberali de la Curtea de Argeş. Cât de „finale” sunt ele?

 

         Este o listă cerută pe piaţă, pe piaţa partidului nostru unde am fost determinaţi să o publicăm într-un timp record, şi recordul cred că l-am stabilit noi de la Curtea de Argeş pentru că am fost primii care am depus la Piteşti liste complete pentru Primărie, chiar mai mult decât complete, dacă-mi permiteţi o licenţă, pentru Consiliul Local şi pentru Consiliul Judeţean. Am depus-o la Comitetul Executiv Judeţean pe baza unei şedinţe pe care am făcut-o aici în care s-au făcut listele şi s-au aprobat. Listele nu sunt bătute în cuie, la fiecare dintre cele trei poziţii se mai pot adăuga nume.

 

         Se pot şi scoate nume ?

 

         Se pot şi scoate, sigur că da, dacă unele nume nu sunt compatibile cu cerinţele partidului. Sigur, sunt opţiuni ale fiecăruia, se pot retrage. „Frigea” piaţa politică locală de cine candidează mai ales la postul de primar, de ce nu se dau listele, etc. Păi să spună un partid politic din Curtea de Argeş care şi-a scos candidatul la vedere, nu la înaintare, la vedere, că aici nu suntem la fotbal. Să spună care şi-au scos, că tot voiau candidatul nostru şi acum i-am scos. Acum, ce să zici, mari nemulţumiri, că de ce aşa, că sunt tineri, să sunt prea bătrâni, că sunt ingineri, că nu sunt economişti, tot felul de discuţii de stâlp de cafenea. Şi, am mai spus-o, e uşor să stai la palavre şi să bei bere rece la unele restaurante din oraş, nu le spun numele ca să nu le fac reclamă.

 

         Au fost reacţii foarte puternice după ce aţi anunţat listele. De unde au fost cele mai vehemente reacţii, din care parte a societăţii civile?

 

„Partidele politice au avut şi au în continuare pretenţii la listele noastre”

 

 

         Societatea civilă le primeşte aşa cum sunt. Partidele politice au avut de furcă, au avut şi au în continuare pretenţii la listele noastre. Sigur, concurenţa politică e cea care face comentarii. Noi am considerat de cuviinţă cele trei nume care au ieşit pentru postul de primar, economist, inginer, economist, între care şi o doamnă, Valeria Genoiu.  Că cine e această doamnă Valerie Genoiu, e o necunoscută în oraş?!  Vă rog mult să o cunoaşteţi cei care nu o cunoaşteţi, e fosta directoare de 25 de ani de la Electroargeş. Economist, studii postuniversitare, studii pe proiecte europene şi se pricepe şi la administraţie. Numai dacă doamna îşi va menţine această opţiune. Liviu Nicolae, inginer, director comercial la IPEE. Mădălin Marinescu, economist, cu master în economie la ASE Bucureşti, deci oameni care pot oricând şi să ia şefia partidului dar şi să acceadă la Primărie. Noi vrem să câştigăm Primăria şi să avem majoritate şi în Consiliul Local, asta pentru a exprima determinarea şi voinţa unui partid politic, nu să o dăm, să vedem dacă, cum, să ne mulăm pe situaţie, nu. Avem un program bine structurat, mai avem timp până la alegeri, ne-am constituit întreaga infrastructură, avem 19 OSV (organizaţiile pe secţii de votare – n.n.), fiecare are un preşedinte şi un vicepreşedinte, am cuprins întreaga zonă, avem o comisie preelectorală, formată din 7 membri, care ne ocupăm de toate aceste chestiuni, am depus la Comitetul Judeţean Executiv listele, am depus semnături contra Ponta, aşa cum ne-a cerut partidul, avem în jur de 400 de semnături din Curtea de Argeş, avem săptămânal 10- 15 cereri de adeziuni în cadrul partidului, că i-am copleşit pe cei de la Comitetul Judeţean cu solicitările noastre de zic – ce o fi domnule pe acolo, ia duceţi-vă voi, comisia, şi verificaţi, nu o fi vreun „falş”?  Nu e niciun fals, sunt opţiunile cetăţenilor din Curtea de Argeş, opţiuni pe care le respectăm, şi în „tabloul” cererilor sunt de la muncitori, maiştri, la ingineri, mai trebuie să aducem doi academicieni şi toată gama de profesii sunt aici la noi.

 

         Cum o să fie toamna liberală la Curtea de Argeş?

 

         Toamna liberală o să fie încinsă ca acum, o să dea în fiert cred că peste 40 de grade la umbra biroului, şi vom merge din nou pe programe bine structurate, la nivel de stradă, la nivel de locaţie. Vom avea un program pe toate – administrativ, urbanistic, arhitectural, de circulaţie, de administraţie, de economie, de atragerea unor investitori, fie ei români sau străini. Avem acest program complex pentru ridicarea economică şi socială a localităţii. Mai mult decât atât, noi trebuie să pregătim această locaţie pentru timpul când va trece autostrada pe la noi, autostradă care va fi coloana vertebrală a economiei şi a administraţiei a zonei pe unde va trece. Apoi, avem în vedere zona turistică dacă se realizează Molivişu (staţiunea Ghiţu Molivişu – n.n) e un lucru foarte bun, mai trebuie şi infrastructura necesară, că văd că pentru Transfăgărăşan sunt numai discuţii. Că au fost la cârciumă, că n-au fost la cârciumă, că administraţia publică de la Curtea de Argeş nu a vrut să participe, că dânşii nu intră niciodată în cârciumă, intră doar ministrul Economiei cu deputaţi şi senatori, intră alte persoane, ei niciodată, nu-i vezi niciodată în cârciumă sau în fapt de seară cu maşinile oprite cine ştie pe unde.

 

 

„Care e pluralul cuvântului „bâlci”? Zilele municipiului Curtea de Argeş!”

 

 

 

 

         Apropo de administraţie Sunteţi mulţumit de rezultatele muncii administraţiei locale?

 

         Administraţia locală nu e muncă. E un fel de trândăveală, vegetează, şi din când în când apar şi ei ba pe o scenă pe care cântă nu ştiu care cântăreţ de muzică populară, îi mai vezi mulţumind unora care chiar muncesc, cum a fost zilele trecute cu întâlnirea care a debutat cu academicianul Gheorghe Păun, căci în rest….vorba unuia care zicea – care este pluralul cuvântului „bâlci”? Răspuns – zilele municipiului Curtea de Argeş! Acesta e pluralul de la bâlci. (…) Administraţia publică locală a zis să o dea cumva la înţelegere în conivenţă de genul cum să împartă şi situl Bisericii Domneşti juma – juma. Ca la piaţă, juma – juma, voi cu biserica şi comunitatea cu restul. Acest sit arheologic nu a fost despărţit niciodată şi cred că Nicolae Iorga se răsuceşte în mormânt, fiindcă el când a vizitat Curtea de Argeş şi a văzut dezastrul păstorit de călugări a zis că aşa ceva nu se poate şi a dispus, avea şi puterea financiară şi politică la acea vreme, să se refacă Biserica Domnească. Ne ducem şi către Noapteş, dar am auzit că acolo s-a refăcut şoseaua şi nu-şi mai tocesc pneurile în fapt de seară nişte oameni care pun la cale ţara în acea zonă fiindcă e mai linişte şi nu prea trece nimeni. Dar, terenurile se împart, cu aprobarea Consiliului Local sau a Primăriei, dar se împart, pentru că acolo va coborî, pe strada lungă, o descărcare a autostrăzii şi ei trebuie să fie primii la autostradă ca să taie panglica.

 

 

 

„Puternicii zilei sunt grupaţi în loturi după un timp. Lotul Hidroelectrica…”

 

         Credeţi că faptul că administraţia locală a vrut să restituie terenul fermei de la Noapteş a Liceului Agricol are legătură cu autostrada?

 

         Nimic nu este întâmplător, totul este calculat, de aia spun că dânşii în loc să facă administraţie gândesc profund cum să-şi apropie unii dintre dânşii terenuri ale Liceului Agricol. Puternicii zilei sunt grupaţi în loturi după un timp. Lotul Hidroelectrica, lotul ştiţi dumneavoastră care…

 

         Cine îi grupează în loturi, domnule preşedinte?

 

         O instituţie creată de dânşii, DNA-ul. Lotul Hidroelectrica a fost trimis în judecată acum. Mai sunt şi altele. S-ar putea ca acele loturi de la Noapteş să se transforme în loturi de …şi unde vor dânşii cu mâinile legate în faţă sau în spate.

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RSS
Follow by Email