Preşedintele PNL Curtea de Argeş, Cristian Mitrofan – „În PNL Curtea de Argeş s-a terminat cu injuriile şi scandalurile

Cristian Mitrofan, preşedintele PNL Curtea de Argeş, răspunde acuzaţiilor lui Sandu Nichita astfel – „La nivelul organizaţiei, după momentul 11 decembrie 2016 s-au făcut analizele necesare şi s-a ajuns la recunoaşterea necesităţii reorganizării interne. Am stabilit acest lucru împreună cu colegii şi am aşteptat să vedem cum se mişcă lucrurile la nivel de conducere judeţeană. Am avut o şedinţă a conducerii organizaţiei, la care i-am invitat şi pe responsabilii din zonă şi am decis în unanimitate că nu mai puteam pierde timpul şi că trebuia să dăm un semnal celor de la Piteşti. În consecinţă, s-a hotărât să ne dăm demisiile din funcţiile ocupate la nivel judeţean, pentru a declanşa procesul de reformare a PNL Argeş. Ceea ce am şi făcut împreună cu colegii Doru Georgescu, Gheorghe Alecsei şi Adrian Miuţescu. Am înţeles că gestul nostru n-a rămas singular, căci şi alţi colegi piteşteni din conducerea judeţeană, precum Florin Gardin, Narcis Sofianu sau Vasile Chiroiu, ne-au imitat. De asemenea majoritatea primarilor PNL din judeţul Argeş susţin acest demers. Dacă se va accepta sau nu este cu totul altă treabă, dar nu văd de ce s-ar respinge, câtă vreme la nivel central liderul interimar este d-na Raluca Turcan, care a obţinut cele mai bune rezultate pentru PNL la 11 decembrie… Conform statutului partidului, liderul interimar, într-o asemenea situaţie, trebuie să organizeze alegerile, dar nu are dreptul să candideze la funcţia ocupată pe timp limitat!…”

„Trebuie să facem o realitate din himera care este acum Marele Partid Liberal”

„Noi considerăm că trebuie să începem cu alegerile la nivel de organizaţii locale pentru constituirea structurilor funcţionale piramidale. De asemenea, considerăm că trebuie să cooptăm în funcţii de conducere oameni cu experienţă, dar şi tineri şi femei cu entuziasm, idei şi forţă de muncă, pentru a face o realitate din himera care este acum Marele Partid Liberal! Totul depinde însă de hotărârea luată la nivelul BPN. Personal consider că în zona noastră procesul de restructurare prin alegeri s-ar putea realiza în circa trei luni de zile”.

„Liberalismul instituie concurenţa ca o competiţie de valori, şi nu confiscarea umană”

„La Curtea de Argeş vor începe alegerile pe OSV-uri si se vor finaliza prin votarea unui nou C.L.Ex. şi a unui preşedinte. Surpriza plăcută constă în faptul că în ultima perioadă s-au înscris în PNL Curtea de Argeş multe persoane care nu au făcut politică până acum şi sunt reprezentative pentru comunitatea noastră. Majoritatea sunt cu studii superioare şi provin din toate mediile profesionale.  De subliniat este că în momentele grele vin oamenii serioşi şi dezinteresaţi de favoruri personale. Respect pentru domniile lor. În organizaţia noastră s-a terminat cu injuriile şi scandalurile şi dacă am găsit o echipă măcinată de certuri şi orgolii, acum în PNL Curtea de Argeş s-a format un nucleu de aproximativ 20 de oameni serioşi şi dornici de a contribui la dezvoltarea comunităţii locale şi a partidului. Nu voi spune niciodată că e lapte  şi miere,  dar este normal să fie un partid viu, cu opinii şi propuneri care să fie exprimate liber, pentru a putea gasi in comun cea mai bună soluţie. Petre Ţuţea spunea pe bună dreptate:  Liberalismul instituie concurenţa ca o competiţie de valori, şi nu confiscarea umană.  De aceea am agreat discuţiile şi confruntările constructive să fie în cadrul întâlnirilor noastre şi am dezavuat ieşirire în mass media sau pe reţelele de socializare ale colegilor mei , oricare ar fi ei şi oricâtă dreptate ar avea.  Am profitat de faptul că am o relaţie bună cu toţi membrii şi am îcercat să stopez aceste obiceiuri nocive partidului în campaniile electorale, iar în mare parte am reuşit.   Bineînţeles că mai sunt înţepături între colegi, dar şi într-o familie care numără puţini membri există disensiuni, darăminte într-un partid mare ca al nostru. Vreau să mulţumesc colegilor care au muncit în cele două campanii, chiar dacă nu am avut succesul  dorit, organizaţia noastră a fost totuşi printre primele pe judeţ, în condiţiile în care s-a plecat în campanie de la procente incredibil de mici, mai ales în cea locală.

 

Vreau să arătăm că facem parte din categoria politicienilor pragmatici care ştiu să tragă învăţămintele de rigoare chiar şi din înfrângeri.  Henry Ford spunea: Uneori, o greșeală poate fi tot ce e necesar pentru o realizare valoroasă.”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RSS
Follow by Email