Preşedintele PDL Curtea de Argeş, Vasile Sabie: „Îmi asum rezultatele alegerilor!”

Vasile Sabie, preşedintele PDL Curtea de Argeş era cam supărat ieri, la conferinţa de presă, nemulţumit de rezultatele pe care formaţiunea pe care o conduce la nivel local le-a obţinut la alegerile de duminică. „Mulţumesc concitadinilor care ne-au votat dar şi celor care nu ne-au votat. Marele absenteism s-a văzut. Spuneam înainte de alegeri că partidul care îşi va mobiliza electoratul va câştiga, şi am avut dreptate. Sunt nemulţumit de rezultatele alegerilor. Nu voiam chiar 30%, cât a fost impus de organizaţia judeţeană, dar nici nu credeam că vom avea un procent atât de mic, 10,77% la europarlamentare şi 12,14% pentru Consiliul Judeţean. Îmi asum rezultatele. Am făcut o analiză a rezultatelor şi a campaniei electorale la Biroul Permanent Local şi urmează analiza şi la Biroul Judeţean, apoi săptămâna viitoare voi anunţa programul organizaţiei de la Curtea de Argeş”, a declarat Vasile Sabie. El a mai spus că nu are să-şi reproşeze prea multe. „În ceea ce mă priveşte nu am ce să-mi reproşez, poate doar faptul că am avut prea multă încredere în oameni care nu meritau asta şi că am investit financiar mai mult decât ar fi trebuit”, a mai spus şeful PDL Curtea de Argeş.
Preşedintele PNL, Cristian Mitrofan, „micul Tăriceanu”
Vasile Sabie a vorbit şi despre proiectul alierii dreptei. „Mă bucur pentru faptul că la Curtea de Argeş am avut un scor peste PNL”, a mărturisit Sabie. În acest context, vorbind despre eventuala unificare a dreptei sau alierea formaţiunilor politice de dreapta, a spus că la Curtea de Argeş lucrurile s-au schimbat. „Suntem al doilea partid din Curtea de Argeş, după PSD, dacă nu îl luăm în calcul pe Mircea Diaconu.. E un avantaj pentru orice discuţie referitoare la unificarea dreptei. Am tot încercat o apropiere de PNL, dar nu s-a vrut de la PNL, micul Tăriceanu (Cristian Mitrofan, preşedintele PNL Curtea de Argeş – n.n.) a vrut o relaţie decentă cu PSD şi asta s-a văzut. USL a câştigat detaşat”, a mai afirmat preşedintele PDL.
Cine va fi noul consilier local al PDL
La şedinţa Consiliului Local de luna viitoare, PDL îşi va întregi echipa rămasă cu un consilier mai puţin după demisia lui Gheorghe Nicuţ. Şi în funcţie de cel care îl va înlocui pe Nicuţ va lua Vasile Sabie o decizie în privinţa viitorului său la conducerea PDL. „Nu s-a stabilit cine îl va înlocui pe Gheorghe Nicuţ, şi acesta este un factor care va influenţa. Organizaţia din Curtea de Argeş îl susţine pe doctorul Jean Chefan”, a spus Vasile Sabie.
De asemenea, Biroul Permanent Local al PDL va fi „epurat”, pentru că nu toţi membrii şi-au făcut treaba. „Va necesita o epurare Biroul Local, ar fi trebuit să facem asta înainte de campanie. Voi veni cu propuneri pentru că sunt persoane care au acţionat invers şi au adus prejudicii partidului”, a mai declarat preşedintele PDL Curtea de Argeş.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RSS
Follow by Email