Preşedintele Consiliului de Administraţie al Electroargeş ameninţă fosta conducere cu Parchetul

Un scandal monstru mocneşte la Electroargeş. După cum aţi aflat din ziarul nostru, acţionarul Dumitru Tudor a solicitat trecerea pe ordinea de zi a Adunării Generale a Acţionarilor din 22 septembrie a opt puncte. Acesta cere „revocarea din funcţia de preşedinte al Consiliului de Administraţie a lui Ştefan Constantin”, „alegerea preşedintelui Consiliului de Administraţie”, „constatarea nulităţii hotărârii Consiliului de Administraţie prin care Ion Gavrilă a fost revocat din funcţia de director general” şi „repunerea lui Ion Gavrilă în funcţia de director general”, precum şi „aprobarea acţiunii în răspundere împotriva lui Robert Zisu (actualul director general al Electroargeş – n.n.) pentru recuperarea de la acesta a tuturor sumelor primite de la Electroargeş începând cu 5 mai, cu titlu de remuneraţie de director general”. Dumitru Tudor mai cere ca directorul Zisu să înapoieze şi alte cheltuieli făcute de Electroargeş cu deplasarea, cazarea şi diurna.

Prejudicii de milioane de euro

Reacţia actualului preşedinte al Consiliului de Administraţie (CA), Ştefan Constantin, nu a întârziat să apară. Într-un raport de activitate publicat pe site-ul Eelctroargeş şi pe cel al Bursei de Valori Bucureşti (BVB), şeful CA face acuzaţii grave la adresa fostei conduceri.  El spune că „se  impune sesizarea organelor abilitate ASF (Autoritatea de Supraveghere Financiară), Parchet, ANAF, DIICOT, BVB mai ales că toate nelegalităţle și  abuzurile au fost posibile cu complicitatea și concursul membrilor CA și nu în ultmul rând cu complicitatea  domnului Tudor Dumitru”.

În raportul său, Ştefan Constantin vorbeşte despre prejudicii de milioane de euro cauzate de fosta conducere, cu „ complicitatea” lui Dumitru Tudor, despre angajări fictive şi despre implicarea societăţii Eelctroargeş  în afacerile altor firme controlate de apropiaţi ai fostului director Ion Gavrilă.

În aceste condiţii, Adunarea Generală din 21 septembrie se anunţă a fi una furtunoasă. Tudor Dumitru este un acţionar semnificativ, el deţinând 10,2190% din capitalul social al Electroargeş SA.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RSS
Follow by Email