Preşedintele Consiliului de Administraţie al Aquaterm lucrează gratis

A fost bătălie în Consiliul Local pentru intrarea în Adunarea Generală a Acţionarilor societăţii de apă

Un punct de zi pe ordinea de zi a ultimei şedinţe a Consiliului Local Curtea de Argeş a stârnit controverse şi a arătat uniunea opoziţiei. Consilierii PNL, USR PLUS şi PMP au votat la fel şi au blocat propunerea PSD. A fost prima dată şi sigur nu şi ultima.

Joi a avut loc prima şedinţă de lucru a noului Consiliu Local. Unul dintre proiectele de pe  ordinea de zi s-a referit la desemnarea reprezentantului municipiului Curtea de Argeş în Adunarea Generală a Acţionarilor (AGA) Aquaterm SA, societate a Consiliului Local. Din AGA face parte de drept primarul Constantin Panţurescu, iar Consiliul Local trebuie să-şi desemneze un reprezentant. PSD l-a propus pe viceprimarul Ştefan Dumitrache, care a fost membru şi în mandatul anterior, USR PLUS pe Bogdan Marina, iar PNL pe Mădălin Marinescu. La a doua votare Dumitrache şi Marinescu au obţinut câte nouă voturi, PNL, USR PLUS şi PMP votând cu Mădălin Marinescu, iar PSD cu Ştefan Dumitrache. Partidul majoritar în Consiliul Local, PSD, ar fi putut trece propunerea dacă Ionuţ Andrei ar fi votat. Acesta însă nu a putut face asta pentru că este preşedintele Consiliului de Administraţie al Aquaterm. „Înainte de învestire am cerut un punct de vedere al Agenţiei Naţionale de Integritate (ANI) dacă sunt incompatibil cu calitatea de consilier local. Am primit răspuns că nu sunt dacă nu încasez bani, aşa încât nu iau niciun leu pentru preşedinţia Consiliului de Administraţie. Nu votez pentru reprezentantul Consiliului Local în AGA Aquaterm pentru că eu cred că este un abuz de subordonare faţă de persoana desemnată de Consiliul Local”, a explicat Ionuţ Andrei decizia de a nu vota, decizie susţinută şi de secretarul general al municipiului, juristul Radu Chirca.

Momentul a produs stupoare în PSD, iar preşedintele de şedinţă a propus ca proiectul de hotărâre să fie amânat urmând să fie solicitat un punct de vedere la ANI pe acest subiect.

One thought on “Preşedintele Consiliului de Administraţie al Aquaterm lucrează gratis

  1. BUN ȘI ASTA… PAI POATE O SA SE OFERE SA LUCREZE GRATIS ȘI PENTRU HIDROELECTRICA…. SAU SAU POATE CHIAR DELOC… CA SA AIBĂ CÂT MAI MULT TIMO SA LUCREZE GRATIS PT AQATERM…. ȘI DACĂ FACE ASTA 4 ANI SIGUR POPULATIA O SA ÎL RESPECTE MAI MULT DECÂT ASTĂZI… ȘI CINE ȘTIE O SA IASĂ CHIAR ȘI PRIMAR….

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

RSS
Follow by Email