Președinta interimară a Senatului, Alina-Ștefania Gorghiu, a fost prezentă la deschiderea anului școlar la Valea Danului și Domnești

”Lucrurile se mișcă în direcția bună, dacă oamenii care conduc comunitățile sunt gospodari”, a declarat Alina Gorghiu

Președinta interimară a Senatului, Alina-Ștefania Gorghiu, a participat, luni, la ceremoniile de deschidere a anului școlar 2022-2023, la două unități de învățământ argeșene, prilej cu care a arătat condițiile care asigură șanse egale la educație.

„Fiecare elev, indiferent dacă învață la o școală din rural sau urban, poate avea șanse egale la educație. Dacă autoritățile locale, cadrele didactice, părinții, toți actorii implicați muncesc umăr la umăr pentru realizarea acestui obiectiv. Asta este calea pe care ar trebui să meargă fiecare unitate de învățământ!”, a spus Alina-Ștefania Gorghiu celor prezenți la școala din comuna Valea Danului.

În susținerea afirmațiilor sale, Alina-Ștefania Gorghiu a menționat condițiile în care învață cei peste 160 de copii de acolo: „Suntem la o școală din mediul rural. Dar care NU are toalete în curte. Are bibliotecă, teren de sport sintetic, beneficiază de toate facilitățile… Și se modernizează continuu!”.

Președinta interimară a Senatului, a vizitat ulterior Grădinița Domnești, unde a punctat cum se obțin astfel de realizări. „Școli de calitate precum cea de la Valea Danului, grădinițe noi-nouțe cu program prelungit precum cea de aici, sunt dovezi că lucrurile se mișcă în direcția bună, dacă oamenii care conduc comunitățile sunt gospodari! Se poate cu muncă multă, cu dăruire, dar și cu ajutorul fondurilor europene, care aici au reprezentat cea mai mare parte din investiție!

Am mizat pe faptul că dezvoltarea României este posibilă prin investiții, cu ajutorul fondurilor europene, a fondurilor din PNRR! Reușita unor proiecte cum este acesta arată că România se schimbă!!!”, a adăugat Alina-Ștefania Gorghiu.

În încheiere, președinta interimară a Senatului a urat tuturor copiilor succes în acest nou an școlar, nu înainte de a arăta că România are nevoie de generații bine pregătite, soluția fiind una singură: o reformă care să aducă sistemul de educație în secolul 21. Iar proiectul național „România Educată”, inițiat de președintele Klaus Iohannis, care stă la baza acestor transformări profunde, înseamnă, în principal, șanse bune pentru orice elev, din orice colț al țării.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RSS
Follow by Email