Preotul Alexandru State, protopop de Curtea de Argeş

Enoriașii parohiei Albești Pământeni din protopopiatul Curtea de Argeș au avut duminică bucuria de a participa la Sfânta Liturghie arhierească oficiată în biserica satului de Înaltpreasfințitul Părinte Calinic, Arhiepiscopul Argeșului și Muscelului, informează Biroul de presă al Arhiepiscopiei.
Momentul a fost prilejuit de instalarea în parohie a unui nou preot în persoana părintelui State Alexandru, care a fost transferat din parohia Satul Nou. Totodată noul preot al parohiei Albești Pământeni a primit și decizia de instalare ca protoiereu în protopopiatul Curtea de Argeș.
Cu această ocazie Înaltpreasfinția sa a adresat credincioșilor prezenți un cuvânt de învățătură.
Decizia de instalare a unui nou preot la această biserică închinată Sf. Arhangheli Mihail și Gavriil și Sf. Ioan Botezătorul a venit în urma pensionării părintelui Rizoiu Ion, care a slujit în această parohie timp de 32 de ani, potrivit sursei citate.
Biserica din parohia Albești Pământeni a fost construită în perioada 1888-1890 prin contribuția unor familii înstărite din cadrul comunității și sub supravegherea părintelui Gheorghe Duțeanu. A fost sfințită în anul 1990 de Preasfințitul Ghenadie al II-lea, Episcopul Argeșului.
Parohia face parte din comuna Albești de Argeș și numără 280 de familii de credincioși.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

RSS
Follow by Email