Preotul Alexandru State, protopop de Curtea de Argeş

Enoriașii parohiei Albești Pământeni din protopopiatul Curtea de Argeș au avut duminică bucuria de a participa la Sfânta Liturghie arhierească oficiată în biserica satului de Înaltpreasfințitul Părinte Calinic, Arhiepiscopul Argeșului și Muscelului, informează Biroul de presă al Arhiepiscopiei.
Momentul a fost prilejuit de instalarea în parohie a unui nou preot în persoana părintelui State Alexandru, care a fost transferat din parohia Satul Nou. Totodată noul preot al parohiei Albești Pământeni a primit și decizia de instalare ca protoiereu în protopopiatul Curtea de Argeș.
Cu această ocazie Înaltpreasfinția sa a adresat credincioșilor prezenți un cuvânt de învățătură.
Decizia de instalare a unui nou preot la această biserică închinată Sf. Arhangheli Mihail și Gavriil și Sf. Ioan Botezătorul a venit în urma pensionării părintelui Rizoiu Ion, care a slujit în această parohie timp de 32 de ani, potrivit sursei citate.
Biserica din parohia Albești Pământeni a fost construită în perioada 1888-1890 prin contribuția unor familii înstărite din cadrul comunității și sub supravegherea părintelui Gheorghe Duțeanu. A fost sfințită în anul 1990 de Preasfințitul Ghenadie al II-lea, Episcopul Argeșului.
Parohia face parte din comuna Albești de Argeș și numără 280 de familii de credincioși.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RSS
Follow by Email