Preot nou şi la Slatina, Nucşoara

După ce în ultima duminică din iulie ÎPS Calinic a slujit la biserica din Vâlcelele, unde a „uns” un preot nou, duminica trecută a făcut acelaşi lucru la Slatina, Nucşoara. „În duminica a 6-a după Rusalii, credincioşii din parohia Slatina, aflată în comuna Nucşoara, au avut bucuria de a participa la Sfânta Liturghie oficiată de Înaltpreasfinţitul Părinte Calinic, Arhiepiscopul Argeşului şi Muscelului. În această atmosferă de aleasă sărbătoare a fost instalat un nou preot în persoana părintelui Enache Ion Cristinel, fiu al satului şi absolvent al Facultăţii de Teologie Sfânta Muceniţă Filoteia din Piteşti. Decizia de instalare a fost citită de părintele Dan Obrocea, consilier administrativ bisericesc în cadrul Eparhiei”, informează Biroul de presă al Arhiepiscopiei.
În cuvântul său,  ÎPS Calinic a mulţumit enoriaşilor din acest sat de munte pentru eforturile susţinute depuse la construcţia bisericii, îndemnându-i să sprijine noul preot în activitatea pe care o va desfăşura.
Părintele Enache Ion Cristinel a înlocuit în această parohie pe părintele Badea Ion din localitatea Corbşori care a activat la această biserică din anul 2007. După 44 de ani de slujire, părintele Badea Ion s-a pensionat.
Parohia Slatina este formată din 140 de familii, fiiind aşezată la poalele Carpaţilor pe valea a Râului Domnei. Biserica a fost construită în perioada 1991-1995 de enoriaşii satului, şi are două hramuri: Sfânta Treime şi Sfântul Ierarh Nicolae.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RSS
Follow by Email