Premieră medicală la Spitalul Județean de Urgență Pitești

În luna decembrie 2019, Spitalul Județean de Urgență Pitești a achiziționat pentru Secția Gastroenterologie o linie de endoscopie digestiva de înaltă performanță. Pe 23 august 2020, în premieră medicală pentru județul Argeș, s-a montat gastrostoma percutană endoscopică, indicată pacienților oncologici cu neoplasm în sfera ORL și tract digestiv superior pentru care alimentarea pe gură este dificilă sau imposibilă, potrivit unui comunicat al instituţiei sanitare. Această metodă este mai puțin invazivă, înlocuiește metoda chirurgicală de montare și asigură hrănirea enterală de lungă durată a pacientului.
Echipa care a efectuat această intervenție a fost formată din dr. Miulescu Ana-Maria- medic specialist gastroenterologie și endoscopie intervențională; dr. Bidivenciu Daniel- medic specialist Chirurgie; dr. Olariu Dan – medic specialist Chirurgie; dr. Ciocănea Adrian- medic specialist Anestezie.
În acest mod, un număr mare de pacienți oncologici nu vor mai fi nevoiți să plece în alte centre medicale pentru astfel de intervenții.
Spitalul Județean de Urgență Pitești va achiziționa, în luna septembrie, o nouă linie de endoscopie digestivă diagnostică pentru Unitatea de Primiri Urgenţe și un duodenoscop pentru Blocul Operator, în vederea realizării altor premiere medicale pentru județul Argeș, se mai arată în comunicatul citat.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RSS
Follow by Email