Pregătiri pentru o iarnă grea

În intervalul 8 decembrie – 10 decembrie, județul Argeș  s-a aflat sub atenționarea meteorologică Cod galben de ploi însemnate cantitativ, polei, ninsori, intensificări ale vântului dar rămâne valabilă până joi avertizarea hidrologică de Cod portocaliu.
Din raportările transmise de Inspectoratul pentru Situații de Urgență și Administrația Bazinala Argeș Vedea, în acest moment nu sunt probleme cauzate de ploile din cursul nopții, a declarat ieri prefectul de Argeş, Mihai Oprescu. „La nivelul Comitetului Județean pentru Situații de Urgență am aprobat în ședința comună Planul de măsuri pentru bună desfășurare a activităților specifice sezonului rece 2014-2015 care stabilește sarcini concrete pentru fiecare dintre instituțiile județene cu atribuții, pentru primării, precum și termene de ducere la îndeplinire”, a spus prefectul.
Conform acestui Plan, înaintea intrării în vigoare a oricărei avertizări, la nivelul Inspectoratului pentru Situații de Urgență se activează Grupa Operativă și se mențin în stare de operativitate mijloacele tehnice și materialele de intervenție în vederea înlăturării efectelor fenomenelor periculoase. Toate avertizaririle și atenționările meteo sunt transmise operativ către primării și toți factorii cu atribuții de intervenție.
Pentru pregătirea sezonului rece, în Planul amintit sunt stabilite punctele fixe din toate orașele și municipiile din județ în care cetățenii fără adăpost se pot refugia în perioadele cu ger, la Curtea de Argeş fiind stabilit Spitalul Municipal.
Patrule mixte de poliţişti şi ambulanţe
„Pentru depistarea persoanelor fără adăpost, pe timpul nopților cu temeperaturi extrem de scăzute, patrule mixte formate din poliţişti și ambulanțe vor acționa pentru a-i identifica și transporta în locațiile amintite pe toți cei fără adăpost. De asemenea, am solicitat că la nivelul tuturor localităților să fie întocmită o listă cu obiective în care cetățenii care tranzitează localitatea respectivă, în cazul în care sunt surprinși de ambuteiaje sau căderi masive de zăpada, să se poată adăposti. Am solicitat Direcției de Sănătate Publică Argeș să înștiințeze și să prioritizeze internarea persoanelor dializate și femeilor însărcinate care, în eventualitatea unor căderi de zăpadă și blocarea drumurilor, nu ar mai putea ajunge la spitale”, a mai declarat prefectul Oprescu. 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RSS
Follow by Email