Pregătiri pentru deschiderea creşei la Curtea de Argeş

În septembrie, şcolile şi creşa din Curtea de Argeş îşi vor deschide porţile, conform legii. Nu se ştie ănsă foarte clar în ce condiţii se va desfăşura activitatea acestora, iar Direcţia de Asistenţă Socială (DAS) care are în subordine creşa, a organizat marţi un seminar de informare în colaborare cu o organizaţie nonguvernamentală de profil. Întâlnirea reprezentanţilor DAS cu cei ai celorlalte organizaţii şi instituţii a avut loc în parcul Fântâna lui Manole, unde toată lumea a stat pe scane puse la distanţă şi toţi participanţii au purtat măşti.

„Având în vedere că Direcţia de Asistenţă Socială se ocupă cu monitorizarea tuturor copiilor din municipiu, şi avem activităţi legate de copii, am considerat oportun să derulăm un seminar cu tema VREAU LA ŞCOALĂ!, seminar care se desfăşoară cu ajutorul ONG-ului Salvaţi copiii.Suntem direct interesaţi pentru că vom începe şi noi din septembrie să funcţionăm cu creşa, iar regulile la acest moment nu sunt foarte clare astfel încât să ştim cum să fim pregătiţi. Personalul nu ştie încă bine cum se vor desfăţura activităţile din septembrie şi din acest motiv am acceptat ca acest seminar să se desfăşoare la noi la Direcţie, la seminar participând şi reprezentanţi ai altor instituţii din municipiu care lucrează direct cu minorii, de la şcoli, licee, preoţi, de la Poliţie. Trebuie să fim informaţi, să ştim exact cum începem având în vedere această pandemie”, ne-a declarat Mariana Moise, şeful Direcţiei de Asistenţă Socială Curtea de Argeş.

La Creşa Posada sunt înscrişi 35 de copii, dar rămâne de văzut dacă vor putea fi primiţi toţi. În cazul în care pătuţurile trebuie distanţate, cel mai probabil numărul copiilor care vor beneficia de serviciile creşei se va înjumătăţi. Atunci o să apară şi alte probleme, pentru că nu se ştie cecriterii ar trebui aplicate în selecţia copiilor care vin la creşă, dacă vor fi primite doar cazurile sociale sau cei cu părinţii angajaţi şi care nu au cu cine să-şi lase copiii.

„Facem astfel de seminarii la direcţiile de asistenţă socială, la serviciile de asistenţă socială, pemtru că legea nu este foarte clară şi oamenii nu ştiu în ce condişii va începe şcoala, pe 14 septembrie, data care este anunţată acum”, ne-a spus Dumitra Sima, preşedintele Filialei Argeş a Organizaţiei SALVAŢI COPIII!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RSS
Follow by Email