Prefectura zice că bazinul de înot se deschide la 1 iulie. Şeful Serviciului Public zice că nu.

Ziua de  1 iulie este aşteptată cu nerăbdare de iubitorii înotului din Curtea de Argeş, pentru că este data anunţată pentru deschiderea complexului de nataţie din municipiu.

„Au sunat foarte multe persoane să întrebe despre data deschiderii”, ne spunea anterior Ioan Ghiţă, directorul Serviciului Public de Gospodărie Comunală (SPGC), Serviciu care administrează complexul de nataţie. Complexul de nataţie este închis de la începutul pandemiei. Bazinele sunt însă pline, apa e tratată periodic automat, dar nimeni nu poate intra.

Cum ultimele reglementări nu fac referire la autorităţile locale care au astfel de bazine de înot, am întrebat la Prefectură ce se întâmplă cu cel de la Curtea de Argeş, iar răspunsul a fost – „se deschide la 1 iulie”.

Ioan Ghiţă zice însă că nu. „În Hotărârile de Guvern şi în cele ale Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă nu scrie nimic despre bazinele aflate în administrarea sau în proprietatea autorităţilor locale. Referirile se fac doar la operatorii economici care au astfel de bazine şi piscine. Trebuie să primim o hârtie oficială, să ştim cum trebuie procedat, care sunt condiţiile care trebuie respectate”, ne-a spus şeful SPGC. Oricum, din momentul în care deschiderea complexului de nataţie este oficială e nevoie de câteva zile pentru ca apa să fie încălzită.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RSS
Follow by Email