Prefectul şi primarul de la Băiculeşti, obligaţi de instanţă să extindă reţeaua de apă

O locuitoare a comunei trebuie să primească 200 de lei de la prefect şi primar pentru fiecare zi de întârziere

Tribunalul Argeș a tranșat problema românilor care nu sunt racordați la apă și canalizare. Sarcina racordării la serviciile de apă este a autorității publice locale. Mai mult, până să se efectueze racordarea, obligă Prefectul și Comitetul Județean pentru situații de urgență să livreze apă potabilă, scrie Simona Niculescu,o  locuitoare a comunei Băiculeşti, pe o reţea de socializare.

Tribunalul a admis acţiunea formulata de Simona Niculescu în contradictoriu cu pârâţii U.A.T. BĂICULEŞTI – REPREZ. PRIN PRIMAR NICULAIE DRAGNEA, INSTITUŢIA PRIMARULUI COMUNEI BĂICULEŞTI – REPREZ. PRIN PRIMAR NICULAIE DRAGNEA, CONSILIUL LOCAL AL COMUNEI BĂICULEŞTI – REPREZ. PRIN PRIMAR NICULAIE DRAGNEA, INSTITUŢIA PREFECTULUI – JUDEŢUL ARGEŞ – REPREZ. PRIN PREFECT EMILIAN DRAGNEA, INSPECTORATUL PENTRU SITUAŢII DE URGENŢĂ ,,CPT. PUICĂ NICOLAE” AL JUDEŢULUI ARGEŞ – PRIN INSPECTOR ŞEF. LT.COL. BOGDAN OLAR, COMITETUL JUDEŢEAN ARGEŞ PENTRU SITUAŢII DE URGENŢĂ, INSPECTORATUL GENERAL PENTRU SITUAŢII DE URGENŢĂ.

Autorităţile au şi obligaţii, nu doar drepturi

Instanţa îl obligă pe Prefectul Judeţului Argeş în calitate de Preşedinte al Comitetului judeţean pentru situaţii de urgenţă sa convoace în 48 de ore de la pronunţarea instanţei întrunirea Comitetului pentru situaţii de urgenţă a judeţului Argeş pentru evaluarea existenţei riscului secetă la care este potenţial expusă reclamanta sub sancţiunea unei penalităţi în favoarea reclamantei de 100 lei pentru fiecare zi de întârziere”. De asemenea,  „obligă pârâtul COMITETUL JUDEŢEAN ARGEŞ PENTRU SITUAŢII DE URGENŢĂ la evaluarea situatiei reclamantei in 48 de ore de la convocare, in sensul de a constata sau nu existenţa riscului secetă iar în caz afirmativ obligă la adoptarea unei hotărâri prin care să instituie în favoarea reclamantei starea de urgenţă pentru seceta şi să dispună distribuirea apei potabile către reclamantă până la îndepărtarea riscului, sub sancţiunea unei penalităţi in favoarea reclamantei de 100 de lei pentru fiecare zi de întârziere”.

Tribunalul îl obligă şi pe primarul comunei Băiculeşti „să întocmească în 7 zile de la pronunţarea instanţei, sub sancţiunea unei penalităţi în favoarea reclamantei de 100 lei pentru fiecare zi de întârziere, un proiect de hotarare privind stabilirea tipului de intervenţie necesară redimensionării, extinderii şi modernizării reţelei de furnizare a apei potabile pe Str. Principală, Valea Brazilor – Biserica, comuna Băiculeşti, judeţ Argeş şi să îl inainteze spre aprobare pârâtului Consiliul Local Băiculeşti”, potrivit sentinţei  publicate pe site-ul instanţei.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RSS
Follow by Email