Prefectul Marcel Proca – ameninţat de un argeşean!

 
Cele mai multe persoane care s-au prezentat la audienţele susţinute de prefectul Marcel Proca, la sediul primăriei municipiului Curtea de Argeş, au avut probleme legate de retrocedarea terenurilor. Astfel, nu mai puţin de trei persoane 

din comuna Mălureni au solicitat prefectului punerea în aplicarea a unor legi care prevăd împroprietărirea cu terenuri. „Conform legilor aflate în vigoare, am fost validaţi pentru a ne primi terenurile cu vegetaţie forestieră înapoi. Însă, terenurile pe care trebuie să le primim sunt mult mai departe de noi. Noi vrem să fim împroprietăriţi pe vechiul amplasament, nu în altă parte. Eu mai am şi o restanţă de 500 de metri de teren care nu mi se dă înapoi şi nu pot accepta aşa ceva. Eu îmi vreau terenul de la părinţii mei”, a spus unul dintre bărbaţii prezenţi la audienţe. Pentru a lămuri problema, Marcel Proca l-a chemat la audienţe şi pe Alexandru Cristescu, primarul comunei Mălureni. „Am avut validate 680 de hectare de teren şi am încercat să găsesc o soluţie pentru a primi teren cât mai aproape de oameni. Domnii ştiu foarte bine situaţia. Însă, din păcate, terenurile proprietarilor nu vor mai pica pe vechiul amplasament. Eu nu am ce să fac acum. Oamenii trebuie să înţeleagă”, a spus primarul Alexandru Cristescu.

„Vreţi să mă jefuiţi, să vă fie ruşine!”

 După câteva minute, discuţia a degenerat. Unul dintre localnicii comunei Mălureni a început să lovească cu pumnii în masă şi să lanseze acuze grave atât la adresa reprezentanţilor prefecturii, cât şi la adresa primarului comunei Mălureni. „Nu se poate aşa ceva. Vreţi să mă jefuiţi, să vă fie ruşine. Vă dau în judecată pe toţi, că vreţi să mă jefuiţi. Daţi-mi pădurea înapoi. E pădurea lu’ tata, nu e a voastră. Vă dau şi pe dumneavoastră în judecată. Am crezut că veţi face dreptate. Voi vreţi doar să mă furaţi”, striga revoltat bărbatul, atât către primar, cât şi către prefect. Un reprezentant al prefecturii l-a invitat afară din sală pe bărbatul care continua să strige. „Îmi pare foarte rău că s-a ajuns la această situaţie. Noi am venit aici pentru încerca să vă ajutăm. Legile sunt foarte clare. V-aş ruga pe dumneavoastră cei prezenţi, care vă loviţi de aceeaşi problemă, să vă alegeţi un reprezentant cu care să putem discuta civilizat. Văd că şi domnul primar are toată disponibilitatea de a vă ajuta şi de a vă sprijini. În orice caz, oamenii vor primi doar suprafeţele de teren pe care le au trecute în acte”, a spus Marcel Proca, încercând să îi liniştească pe cetăţenii nemulţumiţi. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

RSS
Follow by Email