Prefectul Gheorghe Davidescu şi-a stabilit priorităţile pentru 2011

Prefectul Gheorghe Davidescu a prezentat ieri, în cadrul unei conferinţe de presă, principalele obiective ale Instituţiei prefectului Argeş pentru anul 2001. Acestea se referă la implementarea unor proiecte cu finanţare europeană, în valoare totală de aproape 3 milioane de euro, anularea retrocedărilor ilegale din două zone forestiere, precum şi declararea pădurii Trivale de lângă Piteşti ca arie naturală protejată de interes naţional. „Sunt trei capitole pe care o să le tratez cu prioritate şi chiar cu o implicare directă. Rezolvarea lor va fi posibilă, dar va antrena în mod obligatoriu şi alţi factori, şi aici mă refer în mod special la justiţie. Acesta este singurul domeniu în care nu pot să spun că implicarea mea va fi de natură să încline în favoarea Instituţiei Prefectului ceea ce eu am solicitat”, a declarat prefectul.
Trei proiecte de modernizare a administraţiei publice
Un obiectiv prioritar al Instituţiei Prefectului Argeş pentru 2011 îl reprezintă implementarea celor trei proiecte cu finanţare europeană ce vizează modernizarea administraţiei publice din judeţ. Primul proiect, în valoare de 330.000 de euro, prevede perfecţionarea funcţionarilor publici din Consiliul Judeţean, Instituţia Prefectului şi primăriile din Argeş. Contractul de finanţare a fost semnat deja săptămâna trecută, urmând să înceapă implementarea proiectului pe parcursul acestui an. Al doilea proiect, în valoare de 1,4 milioane de euro, prevede perfecţionarea profesională a funcţionarilor publici din instituţiile deconcentrate. Proiectul este în evaluare, iar din luna aprilie va începe implementarea acestuia, pe o perioadă de doi ani. Al treilea proiect, în valoare de 1,25 milioane de euro, vizează realizarea unui sistem electronic de informare inter-instituţională între Instituţia Prefectului şi serviciile deconcentrate. Proiectul a fost aprobat la nivel de idee de proiect, implementarea lui urmând să fie făcută în 2012.
Protejarea pădurilor rămâne prioritară
Prefectul Gheorghe Davidescu, de profesie inginer silvic, nu a uitat nici în acest an de demersurile privind protejarea fondului forestier. Un prim proces din cele nouă promovate de Instituţia Prefectului şi Direcţia Silvică pentru anularea retrocedărilor ilegale din Pădurea Trivale a fost deja câştigat, titlul de proprietate fiind anulat de instanţă. „Avem speranţa că în acest an instanţa ne va da câştig a cauză şi în celelalte acţiuni şi Pădurea Trivale va fi salvată şi redată piteştenilor. Acelaşi lucru sperăm să se întâmple şi în cazul celor cinci procese cu privire la anularea unor retrocedări ilegale de pădure, de peste 2.000 de hectare, în zona montană a comunei Berevoieşti”, a precizat prefectul. Un alt proiect prioritar îl reprezintă demersul privind declararea pădurii Trivale ca arie protejată de interes naţional, sub denumirea de Rezervaţia Naturală Pădurea Trivale. „Sunt în măsură să vă anunţ că documentaţia a fost întocmită şi depusă pentru avizare de către Agenţia Regională pentru Protecţia Mediului Piteşti la comisia pentru monumentele naturii a Academiei Române. După obţinerea avizului Ministerului Mediului şi Pădurilor, va fi promovat proiectul de hotărâre de guvern. Am convingerea că în acest an va fi aprobată şi hotărârea de guvern”, a mai spus Davidescu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RSS
Follow by Email