Prefectul Emanuel Soare, în vizită la Electroargeş şi la Kärcher

Prefectul județului Argeș, Emanuel Soare, însoțit de directorul Cancelariei prefectului, Lucian Ionescu, au efectuat marți o vizită de lucru la două companii private importante din Curtea de Argeș. Este vorba despre fabrica de aspiratoare Kärcher și producătorul de electrocasnice Electroargeș.

Prefectul Emanuel Soare a discutat cu reprezentanții celor două companii despre nevoile pe care le au, dar și despre oportunitățile de dezvoltare, în contextul în care Guvernul României, prin CNAIR, a semnat luna aceasta contractul pentru realizarea segmentului 5, Pitești-Curtea de Argeș, din autostrada până la Sibiu. În plus, prefectul județului a aflat că cele două companii nu au întâmpinat probleme deosebite generate de pandemia de coronavirus, implementând măsuri eficiente pentru combaterea transmiterii virusului.

Cu planuri de extindere, operatorii economici din Curtea de Argeș au subliniat nevoia de forță de muncă calificată (electricieni, mecanici, sculeri matrițeri, ingineri, etc).

“Problema forței de muncă este una mare, trebuie creată o pepinieră pentru viitorii specialiști. Copiii trebuie sensibilizați și îndrumați către meseriile de viitor. Voi face toate demersurile necesare pentru ca firmele care operează în Argeș să primească sprijinul de care au nevoie pentru a se dezvolta”, a declarat prefectul Emanuel Soare.

Reprezentanții Instituției Prefectului au fost întâmpinați la fabrica de aspiratoare Kärcher de către Ion Bican, managing director al CER Cleaning Equipment, firma prin care nemţii de la Kärcher operează unitatea de producție din România. Grupul german Kärcher are în plan să se extindă cu o a doua unitate de producție în Curtea de Argeș, în imediata apropiere a celei folosite în prezent. La fabrica Kärcher din Curtea de Argeș, o investiție de 20 milionae de euro inaugurată în toamna anului 2016, lucrează aproximativ 470 de angajați.

Electroargeş, aproape de finalizarea prototipul primului echipament de ventilaţie mecanică

La Electroargeș, prefectul Emanuel Soare și directorul Cancelariei, Lucian Ionescu, au fost întâmpinați de Directorul General Adrian Puținelu, Alexandru Sarghe- Consilier Dezvoltare și Vasile Golescu-Director Operațional. În luna martie 2020 Electroargeş SA a produs cea mai mare cantitate lunară de aspiratoare din ultimii 15 ani, peste 175.000. Fabrica a funcționat la capacitatea normală în perioada stării de urgență. La nivelul anului 2019 au fost produse peste 1,5 milioane de bucăţi, cu ajutorul unui număr de aproximativ 600 de angajați.

În plus, prefectul Emanuel Soare a avut ocazia să vadă “la el acasă” prototipul de ventilator mecanic dezvoltat la Curtea de Argeș. Societatea Electroargeş se apropie de finalizarea prototipul primului echipament de ventilaţie mecanică realizat în colaborare cu Universitatea din Piteşti, Senior Software şi cu grupul Dacia, proiectul aflându-se deja în faza finală de calibrare a parametrilor. După optimizare, prototipul ventilatorului va fi trimis spre avizare, iar Electroargeș ar putea demara operațiunile de producție în serie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

RSS
Follow by Email