Prefectul de Argeș anunță „nereguli la mai multe primării care nu au pus în aplicare măsurile anticaniculă”

Mai multe primării din Argeș nu au pus în aplicare măsurile luate pentru perioadele caniculare.

„Măsuri speciale au fost stabilite în județul Argeș pentru perioada caniculară. Nereguli au fost constatate la mai multe primării care nu au pus în aplicare măsurile!

Deși a existat o avertizare meteo cod portocaliu, reprezentanții mai multor UAT-uri nu au întrunit Comitetele Locale pentru Situații de Urgență așa cum se impunea, pentru a aplica un plan de măsuri prin care să fie atenuate efectele caniculei.

Am cerut Comitetelor Locale pentru Situații de Urgență să fie în permanență alături de persoanele aflate în dificultate!
În mai multe localități din Argeș, edilii au rămas indiferenți la ceea ca aveau de făcut având în vedere că au în administrare comune care nu au rețele de apă sau rețelele sunt subdimensionate.

13 sancțiuni contravenționale au fost aplicate de ISU Argeș. Este vorba despre avertismente.

Solicit tuturor primarilor din Argeș să se implice serios! De altfel, așa cum prevede legea! Să monitorizeze și să intervină prompt atunci când este necesar!

Direcția de Sănătate Publică Argeș va sprijini primăriile în monitorizarea permanentă a calității apei potabile, iar acolo unde există riscul reducerii debitului în rețeteua de distribuție, să fie asigurate surse alternative de apă.

Dacă va fi nevoie, pentru că măsurile rămân valabile pe toată perioada verii, în zilele caniculare, instituțiile publice pot adapta programul de serviciu cu publicul astfel încât oamenii să evite deplasarea în orele cu temperaturi ridicate.

Îi rog pe argeșeni să evite deplasările, pe cât posibil, aproape de miezul zilei până în jurul orei 18.00, mai ales cei care suferă de anumite afecțiuni. Să se hidrateze și să îi învețe și pe copii cum să se apere de efectele caniculei, mai ales că cei mai mulți deja sunt în vacanță.

De asemenea, îi rog să acorde o atenție sporită și animalelor de companie. Să nu le lase singure în autoturisme și să evite să le scoată la plimbare la orele cu temperaturi ridicate. Să se asigure că au permanent o sursă de apă. Și un loc cu umbră, pentru cele din curți”, declară Dragoș Predescu, Prefectul județului Argeș.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

RSS
Follow by Email