Povestea apei fără Bolovan(i)

Dl. Bolovan, în calitatea sa de director al SC Aquaterm, este unul dintre cele mai hulite persoane din Curtea de Argeş. Puţini inşi, poate doar dl. primar, câteodată, să aibă parte de atâtea înjurături, iarna, când e zăpadă pe străzi, ori toamna, când sunt gropi pe carosabil. Cum în ultima vreme problemele cu apa s-au înmulţit, cred că dl. Bolovan l-a depăşit chiar şi pe dl. primar la numărul de înjurături, şi asta nu e puţin lucru.
Acum, se pune la cale mazilirea sa, după cum v-am informat în exclusivitate în numerele anterioare ale ziarului nostru. De altfel şi în ziarul de azi avem un amplu material pe această temă extrem de dureroasă la Curtea de Argeş. Aleşii locali pleacă la Constanţa să vadă cum se lucrează în alte locuri cu apa, iar dacă vor ajunge la concluzia că a venit vremea schimbării calităţii şi la Curtea de Argeş zilele de director ale dlui. Bolovan sunt numărate. Sigur, un şef de serviciu, de departament, de zonă, ceva s-o găsi şi pentru domnia sa căci de zeci de ani trudeşte în branşa asta.
Dintotdeauna a avut parte dl. Bolovan de opinie negativă la Curtea de Argeş, chiar şi atunci când nu era director, căci a fost o perioadă, de la sfârşitul anilor 1990 la începutul anilor 2000, cât a fost adjunctul dlui. Neamţu. Chiar şi atunci tot pe dl. Bolovan îl înjura lumea când se oprea apa, căci numele său este legat fără putinţă de scăpare de Regia de Apă Gosarg şi apoi de Aquaterm.
Interesant este cum a reuşit hulitul domn Bolovan să rămână în funcţie atâta timp. Nemulţumiri au fost şi pe vremea celuilalt primar, dl. Nicuţ, dar cumva, nu se ştie cum, sau se ştie dar nu există dovezi, dl. Bolovan a reuşit să-i schimbe dlui. Nicuţ părerea despre el şi uita aşa l-a ţinut vreo 12 ani în funcţia de director deşi nu avea nici măcar studii superioare. Sigur, nu s-a gândit dl. Bolovan că i-ar trebui, căci ar fi putut să facă rapid o şcoală superioară pe aici prin oraş, aşa cum au făcut mulţi alţii.
E foarte posibil ca metoda pe care a aplicat-o directorul de la Apă să fi funcţionat o vreme şi cu actualul primar şi mai ales cu actualul Consiliu Local. Pe vremea mandatului dlui. Nicuţ, şi ştiu asta pentru că am fost acolo, la nicio şedinţă nu era nimeni care să i să opună pe faţă şi cu argumente. Decidea dl. primar că e bine aşa, consilierii erau de acord. Acum, în acest mandat mai sunt şi dizidenţi, mai sunt unii care vor să fie împotrivă, uneori doar de dragul votului contra, dar câteodată au dreptate. Aşadar, cum a reuşit dl. Bolovan să reziste atâta timp, este o întrebare la care singur poate să răspundă.
El sau agenda sa în care, se spune, a scris câte cafele au băut unii şi alţii la el în birou sau la vreo cârciumă din oraş, câte mese a plătit, cu factură şi chitanţă pentru aceleaşi persoane, câte zile de muncă au prestat subordonaţii domniei sale, ce ferestre, centrale sau uşi au montat. Totul, cu factură, dată, semnătură şi explicaţii. Pentru unele organe acea agendă ar fi mină de aur, chiar dacă şi cel care a scris ar avea de suferit. Poate ceva mai puţin dacă s-ar autodenunţa. Memoriile dlui. Bolovan ar trebui publicate, mulţi studenţi la Drept sau la Administraţie Publică având ce învăţa din ele. Eu cred că dacă nu vor fi publicate, publice tot vor deveni cândva, fie şi numai prin vreun birou.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RSS
Follow by Email