Poveste de Crăciun cu o doamnă de poveste

O cunosc pe Georgiana Drăghici de aproape zece ani. Am lucrat amândouă la Gazeta de Argeş şi la Observator Argeşean pe vremea când presa scrisă nu avea un concurent în televiziune, iar în Argeş erau zece cotidiane locale. Un ziarist bun, un cadru didactic la fel, un om politic tânăr, o soţie devotată şi, de curând, o mămică excepţională, aşa este Georgiana. Un om care a fost nevoit să treacă prin multe până când şi-a găsit împlinirea. În familie şi în carieră.
Ce vreţi să vă aducă Moş Crăciun?
– Linişte! Vreau să ne putem bucura de sărbători şi să avem sănătate!
Care a fost cel mai frumos cadou pe care vi l-a adus Moşu’ până acum?
– Fetița noastră este cel mai frumos cadou, este minunea noastră și cea care ne dă putere să mergem mai departe! Este primul Crăciun petrecut împreună și abia așteptăm să trăim magia acestor zile! L-am cunoscut pe Mircea în ziua de Sf. Gheorghe, când amândoi ne serbăm numele, iar Ana Măria Timeea s-a născut de Sf. Mărie, cred că nimic nu este întâmplător și că Dumnezeu a vrut să fim împreună și să avem grijă unul de celălalt. 
Cum vi s-a schimbat viaţa, cum s-au schimbat priorităţile acum, că sunteţi mămică?
– Totul are legătură cu bebelușa, ea este prințesa casei. Ca orice părinte, vreau să fie sănătoasă și să crească frumos. Ne-am dorit foarte mult acest copil și ne bucurăm de fiecare clipă, de fiecare sunet pe care-l scoate, de zâmbetele ei ştirbuţe, de felul în care se enervează pe biberon, sunt momente unice pentru fiecare familie.
Cum se împacă o carieră, postura de soţie şi rolul de mamă?
– Este timp pentru toate, momentan sunt în concediu și de la universitate, și de la birou, pentru că rolul de mamă este cel mai important. Suntem o familie normală, cei care ne cunosc știu că ne place să gătim, să stăm liniștiți la Argeș și să ne bucurăm alături de prieteni. În perioada aceasta, chiar dacă a fost ocupat, tati ne-a ajutat foarte mult, a gătit, a fost la cumpărături și ne-a adus medicamente pentru răutăcioșii de colici. 
Locuiţi la casa dvs. din Curtea de Argeş. Cum vă descurcaţi cu doctorii, cu bonele, cu viaţa la Curtea de Argeş?
– Imediat după naștere am venit la Curtea de Argeș cu bebe, deși multă lume mi-a zis că nu e bine. Vreau să vă spun că a fost cea mai bună decizie! Sunt foarte mulțumită de doamnele doctor de aici, pentru că au experiență și chiar nu am avut probleme. Am fost la vaccinuri, ne-au dat sfaturi bune, o scoatem în fiecare zi în curte la aer curat. Sincer, mulți au fost contrariați că ne-am mutat la Curtea de Argeș, dar Mircea a făcut o promisiune atunci când a candidat în 2008 și s-a ținut de cuvânt. Îmi place orașul, îmi plac oamenii și faptul că soțul meu a ținut să-și numească fiica, Ana, după celebra legendă, spune multă despre cât este de atașat de această zonă. 
Cum vă vedeţi peste 10 ani?
– Este greu de spus, pentru că se întâmplă multe. Să fim sănătoși și să avem grijă de familia noastră. Mi-ar plăcea că tati să o învețe să iubească sportul. Am văzut recent câteva înregistrări cu Mircea de la cursele de automobilism, momente cu el pe podium și am rămas impresionată de ceea ce a făcut în lumea sportului. Cea mică dă semne că este bătăioasă și plină de energie, îi seamănă leit tatălui și la chip, și la vitalitate
Cum credeţi că va evolua cariera dvs. din punct de vedere politic?
– Nu m-am gândit la ceva anume, pentru că m-am implicat în politică prin natura meseriei, lucrez de 10 ani în domeniu și prin faptul că la universitate sunt înconjurată mereu de tineri și le cunosc probleme, dorințele, așteptările. Mi-am luat doctoratul la 30 de ani, am devenit conferențiar la 32, am scris șapte cărți, așa că acum pot să fiu pentru ceva timp, doar mămică!
Peste doi ani vor fi alegeri locale şi parlamentare. În ce fel vă veţi ajuta soţul şi cum vedeţi evoluţia dvs. din acest punct de vedere?
– Indiferent de ceea ce va decide soțul meu, îl voi sprijini întotdeauna, pentru că îl iubesc, pentru că am încredere în el și pentru că este un om de cuvânt, cu un suflet prea bun, de aici și apetitul unora de a azvârli cu noroi și de a încerca să-l denigreze. Pentru sănătatea lui și pentru liniștea familiei noastre, o parte din mine ar vrea să renunțe la tumultul politicii. Au curs multe știri neadevărate și multă mizerie au vărsat unii în spațiul public ca să nu-ți pui întrebarea, merită? 
Cum decurge acum o zi din viaţa dvs.? Vă lipseşte agitaţia unei zile petrecute la Bruxelles, spre exemplu?
– Cu biberoane, cu trezit noaptea, cu plimbat prin casă, cu legănat bebe pe picioare, activități firești, care îți umplu sufletul de mămica. Nu-mi lipsește agitația, pentru că atunci când adoarme micuța, verific mail-urile, mă ocup de diverse treburi de la birou care se pot face de acasă și pentru că am zburat cu ea în burtică până în luna a opta, așa că mi-am dorit o perioadă de pauză. Toată sarcina am muncit, am fost în campania pentru europarlamentare prin toată țara, am fost la Bruxelles până în iulie, am fost la universitate până la 1 august, pentru că nu-i puteam lasă pe studenți fără îndrumare, așa că în ultimele două săptămâni, bebe s-a supărat de la atâta stres și m-a obligat să stau numai în pat! 
Care este cea mai frumoasă urare de Crăciun care vi s-a făcut şi ce le uraţi cititorilor ziarului nostru?
– Să ne deschidem inima pentru speranţă, bucurie şi lumină! La mulţi ani, cu sănătate, Domnul să ne dea de toate, fericire şi iubire, mulţumiri şi împliniri!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RSS
Follow by Email