Postul de şef al Serviciului Pieţe va fi scos la concurs. Candidaţii pot fi şi absolvenţi de Psihologie.

Marin Florea, şeful Serviciului Public Pieţe, Târguri şi Oboare (SPPTO) a ieşit la pensie de la 1 iulie, iar postul său a rămas vacant. Consiliul Local va aproba la şedinţa de joi procedura de recrutare şi criteriile de selectare pentru concursul de ocupare a acestui post. Criteriile de selectare a şefului SPPTO propuse de primar în proiectul de hotărâre sunt – studii universitare de licenţă absolvite cu diplomă de licenţă sau echivalentă în unul din următoarele domenii – drept, economie, finanţe, contabilitate, ştiinţe administrative, administrarea afacerilor, psihologie, management, marketing, studii de master în unul din domeniile solicitate pentru studiile de licenţă, vechime în specialitatea studiilor necesare exercitării funcţiei de minimun un an şi experienţă în funcţii de conducere de minimum cinci ani.

Comsiia juridică din cadrul Consiliului Local a propus însă eliminarea domeniului de licenţă propus psihologie şi adăugarea altor domenii – chimie, agronomie, ingineria produselor alimentare şi biologie.

Psihologia pare să fie adăugată la criteriile de selecţie ca să se poată înscrie la concurs şi unii dintre cei care îşi doresc postul, sau care au criticat îndelung activitatea fostului şef al SPPTO, pe bună dreptate, de altfel. În această postură este consilierul local Ionel Păunescu, absolvent de psihologie. Rămâne de văzut dacă la şedinţa de joi ceilalţi consilieri vor fi de acord cu propunerea comisiei juidice sau îi vor da cale liberă lui Păunescu, aşa cum s-a mai întâmplat recent la Curtea de Argeş  şi cu alte concursuri de ocuparea a unor posturi călduţe în administraţia locală.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

RSS
Follow by Email