Postul de director al Serviciului Pieţe, scos din nou la concurs. Absolventul de Psihologie poate candida.

În vară, un subiect aprins de discuţie prin oraş a fost concursul pentru ocuparea postului de şef al Serviciului Public Pieţe, Târguri şi Oboare (SPPTO). La şedinţa ordinară a Consiliului Local de la sfârşitul lunii iulie una dintre hotărârile care urmau să fie supuse dezbaterii aleşilor locali era procedura de recrutare şi criteriile de selectare pentru concursul de ocupare a acestui post. Faptul că printre specializările celor care se puteau înscrie la concurs era şi Psihologia a stârnit în comunitate un val de comentarii, cele mai multe nefavorabile administraţiei publice locale. Această specializare părea să fi fost adăugată pentru ca Ionel Păunescu, consilier local PRO România, care a încheiat un acord cu PSD la începutul mandatului, să poată accede la post. Scandalul a fost atât de mare încât primarul Panţurescu  a anunţat la începutul şedinţei din iulie că scoate acest punct de pe ordinea de zi şi nu a comentat deloc decizia sa.

Dan Petrescu una  vorbeşte şi alta fumează

La şedinţa Consiliului Local de săptămâna trecută însă a fost aprobat un proiect de hotărâre referitor la „procedura de recrutare şi criteriile de selecţie pentru concursul de ocupare a postului contractual vacant de şef serviciu la Serviciul Public Pieţe, Târguri şi Oboare”. Trebuie menţionat că Ionel Păunescu a părăsit şedinţa înainte de a fi discutat acest punct de pe ordinea de zi spunând că are “o urgenţă”.

Spre deosebire de proiectul din iulie, acum comisia juridică a propus următoarele condiţii de studii pentru candidaţi – “ştiinţe natural – agricole, ştiinţe inginereşti, ştiinţe sociale, cu o vechime de minim 5 ani în domeniul de activitate al funcţiei”. Din comisia juridică fac parte Ion Şerban, Dan Petrescu şi Răzvan Bădescu.

Deşi a fost unul dintre cei care au propus accederea la concurs şi a absolvenţilor de PSihologie, spre exemplu, Dan Petrescu a spus la şedinţă că “se ştie deja ce se urmăreşte”, iar primarul Panţurescu a replicat – “La Piaţă avem nevoie de un manager  bun, să schimbăm activitatea din pieţe!!”.

“Şeful să aibă studii în domeniu!”

“La Centrul de Cultură şi Arte am pus criterii specifice, ar trebui şi la SPPTO să facem la fel, şeful să aibă studii în domeniu”, a spus şi liberalul Mădălin Marinescu. Până la urmă proiectul de hotărâre a fost aprobat cu propunerile comisiei juridice.

“Din categoría ştiinţe sociale fac parte  multe specializări, nu doar Psihologia”, ne-a spus Dorin Savu, şeful Biroului Resurse Umane din Primărie. Nu doar, dar sigur şi Psihologia.

În 2018, consilierul local Ionel Păunescu spunea despre şeful SPPTO de la acea vreme, Marin Florea, că  „atâta delăsare, incompetenţă şi slabă organizare” nu a mai văzut, şi nu a fost singurul atac la şeful Serviciului Pieţe. Sigur, erau justificate criticile aduse de Păunescu şi, cel mai probabil, ca să demonstreze cum trebuie făcut ca SPPTO să fie un Serviciu a cărui activitate este corectă, apreciată şi profitabilă, s-a gândit să-l conducă el. Pentru că sunt puţini cei care cred că nu el va fi şeful SPPT

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

RSS
Follow by Email