Casa de Cultură „George Topârceanu” a găzduit miercuri cea de-a doua întâlnire din această lună a Clubului Iubitorilor de Cultură. La evenimentul coordonat de academicianul Gheorghe Păun au participat numeroase personalităţi locale, printre care, Cristian Mitrofan, directorul Casei de Cultură, Florin Scărlătescu, directorul Muzeului Municipal, Ştefan Dumitrache, consilier local, dar şi foarte multe cadre didactice. Acţiunea a început cu vernisajul unei expoziţii de pictură inedită, realizată de Ioana Teodora Duţă, care primit numeroase aprecieri din tuturor celor prezenţi. Tânăra artistă a prezentat câteva portrete ale unor personalităţi argeşene, caracterizate de o scurtă legendă, printre care:
n Cristian Mitrofan – „Gândul din priviri” n Florin Scărlătescu – „Proiecţie de tuşă şi penel” n Gheorghe Păun – „Meditaţii la un alt nivel” n Traian Duţă – „Triumful artei” n Paula Fulga – „Licăriri azur”
Toţi cei reprezentaţi în tablouri şi-au manifestat intenţia de a achiziţiona acest lucrări remarcabile. „Vreau să o felicit pe Ioana în primul rând pentru că a fost admisă la Institutul de Arte Plastice, unde nu se intră foarte uşor, dar şi pentru această expoziţie minunată. Eu voi cumpăra acest tablou. Mult succes în continuare”, a spus Florin Scărlătescu.
„O felicit pe Ioana şi o aştept cu o altă expoziţie”
Şi profesorul Aurel Gârjoabă a ţinut să o felicite pe Ioana Teodora Duţă în mod special. „Nu pot să nu spun şi eu câteva cuvinte. Consider că avem de a face cu un super talent care beneficiază de o hipermediatizare. Ioana are o activitate intensă şi a realizat foarte multe expoziţii atât în ţară cât şi în străinătate. Vreau să o felicit şi să o aşteptăm cu altă expoziţie”, a spus Aurel Gârjoabă. Vernisajul s-a încheiat cu un scurt moment artistic susţinut de Marius Băieţii şi Eduard Mihuţ, care au interpretat câteva melodii la chitară. Programul reuniunii culturale a cuprins şi câteva lansări de carte ale unor oaspeţi de la Râmnicu Vâlcea. Au fost prezentate volumele „Transfigurări”, „Caietul Gri” şi „Carmine”, scrise de Petre Chirchidan, volumul „Părintele Dumitru Bălaşa – O viaţă în slujba crucii şi a neamului dacoroman”, scrisă de Eugen Petrescu, dar şi două cărţi editate de curând de Editura Eparhiei Argeşului şi Muscelului. În cadrul acţiunii culturale a fost adus în discuţie şi faptul că la Curtea de Argeş există Necropola Regilor, căreia trebuie să i se acorde valoarea cuvenită.