Pornirea din pantă şi parcările laterale – stresul viitoriilor şoferi argeşeni

Ieri, zeci de argeşeni au susţinut la Curtea de Argeş proba practică, “de oraş”, pentru obţinerea permisului de conducere. Dis de dimineaţă, viitorii şoferi alături de instructorii lor s-au prezentat în parcarea din faţa gării din municipiu în aşteptarea comisiei de examinatori de la Piteşti. Candidaţii s-au luptat atât cu emoţiile care nu le dădeau pace, cât şi cu temperaturile ridicate şi soarele dogoritor. La proba de oraş s-au înscris 56 de argeşeni, care au fost examinaţi de o comisie formată din şase membri veniţi de la Piteşti.

Noua locaţie i-a mai relaxat pe candidaţi

După spusele examinatorilor, candidaţii au fost mult mai relaxaţi decât cei de la examenele anterioare, cel mai probabil fiind şi noua locaţie stabilită de autorităţi pentru începerea probei practice, unde traficul nu este atât de intens. „Am dat traseul la Piteşti o dată şi am picat. Aşa că încerc şi aici, poate am mai mult noroc. Oricum, cred că la noi acasă este mai uşor traseul de parcurs decât în Piteşti, unde sunt ronduri peste tot, plus că acolo se circulă pe două benzi”, spune optimistă Georgiana.
Plecarea din pantă, cea care duce de la gară spre piaţa centrală, sau parcarea laterală le-a cam dat dureri de cap doritorilor unui permis de conducere. „M-am pierdut puţin când examinatorul mi-a spus să fac parcarea laterală pe panta spre piaţă şi când am ajuns la semafor, dar m-am descurcat în rest. După trei încercări eşuate de a lua permisul nu m-am lăsat şi l-am obţinut”, povesteşte Adrian, un tânăr de 35 de ani. Unii s-au descurcat mai bine, alţii mai puţin. Rămâne să vedem câţi dintre candidaţi vor reuşi să promoveze cu succes această probă. Având în vedere că examenul durează până spre seară, rezultatele se vor prezenta în zilele următoare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

RSS
Follow by Email