Pompierii – vizitaţi de copiii de la Centrul Acces


Ieri, copiii de la Centrul de Consiliere Socio-Educativă Acces din Curtea de Argeş au mers în vizită la Detaşamentul de Pompieri din municipiu. Micuţii au vrut să vadă de aproape maşinile, echipamentele pompierilor, pe care până acum le-au văzut numai la televizor, dar mai ales felul în care a acestea sunt folosite de cei care luptă cu focul. Îndrumaţi de asistentul social al centrului şi de căpitanul Teodor Marin, copii au vizitat unitatea şi au văzut modul în care pompierii militari îşi desfăşoară activitatea. „De curând am început o colaborare cu Centrul Acces privind ajutorarea copiilor cu probleme sociale. Pe lângă cadourile pe care le-am oferit de Paşti, le-am oferit bucuria de a vizita sediul unităţii noastre. De mai mult timp cei de la Centru ne-au solicitat primirea unei vizite a copiilor, iar acum de Paşti am considerat că este ocazia perfectă. Vom încerca şi pe viitor să îi ajutăm pe cei mici şi să le redăm zâmbetul pe buze”, a precizat căpitan Teodor Marin, locţiitorul comandantului.

Copiii s-au plimbat cu autospeciala

Copiii au putut vedea baza materială, autospecialele de intervenţie şi locul în care pompierii se antrenează. Prichindeii au încercat căştile de protecţie şi uniformele pompierilor, au văzut autospecialele şi ambulanţa şi chiar au mânuit furtunurile cu apă. Pompierii militari le-au explicat celor mici că prioritar în slujba lor este salvarea vieţilor oamenilor şi animalelor, de aceea ei mai sunt numiţi şi salvatori. Cea mai mare bucurie a copiilor a fost când pompieii i-au invitat la o plimbare cu o autospecială prin curtea unităţii. Vizitatorii s-au distrat de minune în compania pompierilor şi au făcut o mulţime de fotografii împreună. „Pompierii ne-au invitat să venim în vizită şi noi le-am răspuns la invitaţie. Cu această ocazie copiii au aflat cu ce se ocupă pompierii, ce să facă în caz de incendiu, dar mai ales cum să prevină incendiile. Micuţii erau nerăbdători să vină la unitate, se citeşte fericirea pe chipurile lor”, a spus Irina Constantin, asistentul social al Centrului Acces.
Micutii i-au anunţat deja pe pompieri că se vor întoarce în curând, mai ales că unii deja şi-au propus să se facă pompieri când vor creşte mari.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

RSS
Follow by Email