Pompierii din Curtea de Argeș, câştigători ai Concursului serviciilor profesioniste pentru situaţii de urgenţă

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Cpt. Puică Nicolae” al judeţului Argeş a organizat, săptămâna trecută, pe stadionul din comuna Bascov și la Detașamentul de Pompieri Curtea de Argeș, etapa pe unitate a Concursului serviciilor profesioniste pentru situaţii de urgenţă. Competiţia a reunit la start loturi formate din militari de la  Detaşamentul  de Pompieri Piteşti, Detaşamentul  de Pompieri Bradu, Detaşamentul de Pompieri Mioveni, Detaşamentul de Pompieri Curtea de Argeş, Detaşamentul de Pompieri Câmpulung Muscel şi Secţia de Pompieri Costeşti.

Echipajele participante au avut de parcurs probele Scara de fereastră, Pista cu obstacole pe 100 m, Ştafeta  4C100 m şi Realizarea dispozitivului de intervenţie la motopompă, prin care şi-au demonstrat valoarea pregătirii şi  a capacităţii de intervenţie în situaţii de urgenţă.

După parcurgerea tuturor probelor de concurs, clasamentul final a fost următorul:

La proba Scara de fereastră, individual, pe primul loc s-a clasat plutonierul major Mircea Petre – Detaşamentul  de Pompieri Piteşti; pe locul al doilea plutonierul major Cătălin Neculae – Detaşamentul de Pompieri Pitești; iar pe locul III sergentul major Ionuț Samoilă – Detaşamentul de Pompieri Câmpulung.

Pe echipe,  Detaşamentul  de Pompieri Pitești a ocupat primul loc, Detaşamentul de Pompieri Câmpulung s-a clasat al doilea, iar Detaşamentul de Pompieri Curtea de Argeș a fost al treilea.

La proba Pista cu obstacole pe 100 m, individual, plutonierul  Albert Baciu, de la Detaşamentul  de Pompieri Curtea de Argeș, s-a clasat pe primul loc, sergentul major Ionuț Samoilă – Detaşamentul de Pompieri Câmpulung, al doilea, iar plutonierul major Cătălin Neculae – Detaşamentul de Pompieri Pitești, a ocupat a treia treaptă a podiumului. Pe echipe, Detaşamentul de Pompieri Curtea de Argeș s-a dovedit a fi cel mai bun, clasându-se pe porimul loc, urmat de Detaşamentul de Pompieri Câmpulung Muscel şi de Detaşamentul de Pompieri Pitești.

La proba Ştafeta  4C100 m clasamentul a fost următorul – Detaşamentul de Pompieri Câmpulung, Detaşamentul de Pompieri Pitești, Detaşamentul de Pompieri Bradu.

La proba Realizarea dispozitivului de intervenţie la motopompă Detaşamentul de Pompieri Pitești a fost pe primul loc, Detaşamentul de Pompieri Câmpulung pe al doilea iar Detașamentul de Pompieri Bradu pe al treilea.

Clasamentul general  este următorul – Detaşamentul de Pompieri Pitești, Detaşamentul de Pompieri Câmpulung, Detaşamentul de Pompieri Curtea de Argeș.

Concurenţii care au obţinut cei mai buni timpi vor compune lotul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Cpt. Puică Nicolae” al judeţului Argeş, lot  care va participa la etapa zonală  a concursului şi, ulterior, în funcţie de rezultatele obţinute, la faza naţională.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RSS
Follow by Email