Pompierii argeșeni au intervenit la 149 de evenimente în ultimele 4 zile

În perioada 30.12.2022, ora 00:00 – 03.01.2023, ora 08:00, pompierii argeșeni au gestionat 149 de misiuni pe teritoriul județului, informează IAU Argeș. Astfel, în intervalul menționat, salvatorii au fost solicitați să intervină în cazul a zece incendii produse în gospodăriile argeșenilor, cinci incendii izbucnite la locuințe, trei la nivelul unor anexe gospodărești și două la coșurile de fum. În incendii au fost afectate acoperișuri, încăperi, obiecte de mobilier, alte materiale combustibile și plante furajere.

”Prima intervenție din noul an, de la ora 00:01, anunța producerea unui incendiu la o anexă din localitatea Mălureni. La fața locului, pompierii au constatat că ardea generalizat un fânar cu suprafața de aproximativ 70 mp. Cauza probabilă de izbucnire a incendiului fiind jocul copiilor cu focul (materiale explozive). Misiunea a durat mai bine de trei ore, iar prin intervenția operativă a pompierilor s-a reușit salvarea unei case aflată în apropiere.

Tot în această perioadă, alte șapte solicitări au fost pentru stingerea incendiilor produse la vegetație și deșeuri menajere. În urma producerii acestora, a fost afectată o suprafață de teren de aproape 50.000 mp și a ars o cantitate de aproximativ 800 kg de deșeuri menajere”, potrivit comunicatului ISU.

De asemenea, în această perioadă, pompierii militari argeșeni au acționat în cazul a opt accidente rutiere produse la nivelul județului în care au fost implicate 12 vehicule, iar forțele de intervenție participante au identificat șapte victime. După monitorizarea celor șapte persoane, doar patru dintre acestea au avut nevoie de transport la spital. În plus, paramedicii SMURD au gestionat în teritoriu 97 de cazuri pentru acordarea asistenței medicale de urgență.

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RSS
Follow by Email