Pompierii argeşeni au avut 63 de intervenţii într-o zi şi o noapte

De luni, de la ora 08:00, până marţi la aceeaşi oră, pompierii argeșeni au gestionat 63 de misiuni pe raza județului nostru, potrivit unui comunicat al ISU Argeş.

„Cele mai semnificative dintre misiuni au fost următoarele:

INCENDII:

(ora 17:40) Un echipaj din cadrul Detașamentului de Pompieri Pitești a intervenit cu o autospecială de stingere cu apă și spumă pentru localizarea și lichidarea unui incendiu produs pe o suprafață de aproximativ 500 mp de vegetație uscată din localitatea Merișani. Pompierii au stins incendiul cu operativitate, eliminând pericolul de extindere la vecinătăţi.

Pompierii argeșeni au fost solicitați să intervină în cazul a două incendii produse la nivelul coșurilor de fum. Evenimentele au avut loc în localitățile Coșești și Tigveni, iar cauza probabilă de izbucnire a incendiilor este necurățarea de funingine a coșurilor de fum. Intervenția operativă a pompierilor a făcut ca incendiilor să nu se propage la acoperișurile locuințelor.

INTERVENŢII SMURD ŞI ALTE MISIUNI:

(ora 08.06) Dispeceratul integrat ISU SAJ a fost sesizat, prin platforma eCall, cu privire la o situație de urgență produsă în localitatea Bradu. În scurt timp, pe baza coordonatelor obținute, pompierii au ajuns la locul evenimentului cu o autospecială de intervenție și o ambulanță SMURD. Din fericire, a fost vorba de un accident rutier ușor soldat doar cu pagube materiale.

(ora 10:37) Pompierii de la Detașamentul Pitești au fost solicitați să intervină pentru deblocarea ușii unui apartament, în care era posibil să se afle o persoană care avea nevoie de ajutor. Salvatorii au pătruns în interior prin forțarea ușii de la intrare, găsind o femeie cu vârsta de 88 de ani, care prezenta stare de rău. Aceasta a fost preluată de către paramedicii SMURD, i s-a acordat primul ajutor calificat, refuzând ulterior transportul la spital.

(ora 10.54) Paramedicii SMURD de la Detașamentul de Pompieri Bradu au intervenit în municipiul Pitești la un accident rutier, în care un autoturism a lovit un pieton. La fața locului, salvatorii au acordat îngrijirile medicale necesare, iar ulterior au transportat o femeie cu vârsta de 79 de ani, la spital deoarece acuza dureri la membrul inferior stâng.

(ora 11.38) Pompierii au intervenit la un accident rutier produs în Municipiul Pitești între un autoturism și un autotren cu remorcă. La fața locului, militarii au asigurat zona împotriva izbucnirii unui posibil incendiu. În urma evenimentului a fost identificată o victimă, femeie cu vârsta de 54 de ani, care prezenta dureri la membrul superior stâng și atac de panică. Victima a fost preluată de către un echipaj SMURD de prim ajutor calificat și transportată la spital pentru investigați medicale amănunțite.

(ora 16:56) Printr-un apel la numărul unic de urgență 112, militarii din cadrul  Detașamentului de Pompieri Pitești au fost solicitați să intervină în municipiul Pitești la un accident rutier produs între două autoturisme. Pompierii au intervenit cu o autospecială de intervenție pentru asigurarea măsurilor specifice de prevenire și stingere a incendiilor. La locul evenimentului a fost prezent și un echipaj al Serviciului de Ambulanță Județean Argeș, care a preluat o victimă.

(ora 22:38) Incident rutier produs în localitatea Rociu, în care un pieton a fost accidentat de către un autovehicul. La intervenție s-a deplasat un echipaj SMURD de prim ajutor calificat, care a acordat îngrijiri medicale unui bărbat cu vârsta de 37 de ani, care a suferit leziuni la nivelul feței și la membrele inferioare. După intervenția paramedicilor SMURD, nu a fost necesară transportarea victimei la spital.

(ora 04:13) Detașamentul de Pompieri Curtea de Argeș a fost solicitat să intervină în localitatea Arefu, pentru îndepărtarea unui copac căzut pe conductorul de energie electrică și pe carosabil. La fața locului au fost prezente un echipaj de la distribuitorul de energie electrică și un echipaj de la drumurile județene.

De asemenea, echipajele SMURD au gestionat în teritoriu 36 de cazuri pentru acordarea asistenței medicale de urgență”, se arată în comunicatul emis de Compartimentul informare şi relaţii publice al ISU Argeş.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RSS
Follow by Email