Pomi de Crăciun doar de la Ocolul Silvic Curtea de Argeş

Deşi au mai rămas doar două săptămâni de zile până la Crăciun, în pieţele din municipiul Curtea de Argeş nu a apărut nici măcar un comerciant cu brazi de vânzare. Astfel, cei care doresc totuşi să aibă în casă, cu ocazia sărbătorilor de iarnă, un pom de Crăciun natural, pot achiziţiona unul doar de la ocoalele silvice din municipiu. Se pare că puţinii comercianţi care au venit anul trecut cu brazi în Piaţa Centrală din municipiu au renunţat să mai vină, asta după ce anul trecut vânzările au fost sub aşteptări.
Comerţul cu pomi de Crăciun este inexistent în această perioadă la Curtea de Argeş. Deocamdată doar la ocoalele silvice se găsesc pomi de Crăciun, pentru că în pieţe nu au apărut comercianţii. Ca în fiecare an, Ocolul Silvic Curtea de Argeş scoate la vânzare, în preajma sărbătorilor de iarnă, mai mulţi brazi. Astfel, argeşenii care doresc să împodobească un pom de Crăciun pot cumpăra unul pentru sume cuprinse între 12 şi 24 de lei, în funcţie de dimensiuni. Însă, chiar dacă preţurile sunt mici, potrivit conducerii Ocolului Silvic Curtea de Argeş, clienţii încă se lasă aşteptaţi. „Avem pomi de Crăciun de vânzare, specia molid, pentru preţuri care diferă în funcţie de dimensiuni. Sincer să vă spun în ultimii ani vânzarea a mers destul de slab. Anul trecut cred că am vândut în jur de 70 de bucăţi şi probabil că şi în acest an vom vinde cam la fel. Noi avem chiar la Ocol un stoc de 30 de bucăţi, iar dacă aceştia se vor vinde vom suplimenta cantitatea. Probabil vom vinde mai mulţi cu doar câteva zile înainte de Crăciun, pentru că de obicei oamenii atunci cumpără”, a declarat George Duca, şeful Ocolului Silvic Curtea de Argeş.
Alţi argeşeni preferă în locul brazilor naturali, un pom de Crăciun artificial, pe care pot să îl folosească mai mulţi ani de zile. Aceştia pot fi achiziţionaţi pentru sume cuprinse între 30 şi 100 de lei, sau chiar mai mult, asta în funcţie de dimensiune sau dacă se vinde cu tot cu suport de susţinere.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RSS
Follow by Email