Polițiștii vă sfătuiesc – nu lăsați bicicletele în scara blocului!

Polițiștii din cadrul Compartimentului de Analiza și Prevenirea Criminalității Argeș, împreună cu polițiștii de proximitate din cadrul Secției 3 Poliție Pitești, au desfășurat activități preventive pe raza municipiului Pitești, cu privire la specificul furturilor de biciclete de pe scările blocurilor, precum și al înșelăciunilor și al furturilor din locuințe, transmite IPJ Argeș.

Aspectele transmise de polițiști pentru prevenirea furturilor de biciclete de pe scările blocurilor au fost următoarele:

-este populară idea că sunt furate doar modelele scumpe, dar nu este corect. Hoții sunt imprevizibili, pot să își însușească chiar și cel mai uzat model, pentru vânzare, fier vechi, sau doar pentru a se folosi temporar. Indiferent ce fel de bicicletă/trotinetă/tricicletă dețineți, luați măsuri de prevenire a furtului;
-nu lăsați bicicleta/trotineta/tricicleta neasigurată pe scara blocului, chiar dacă este o situație temporară sau este pe timp de zi. Hoții sunt oportuniști și profită adesea de aspectele de neglijență în privința protejării bunurilor pe care și le însușesc. De asemenea, asigurarea cu lacăte/lanț pentru bicicletă ajută la o încadrare juridică mai aspră.
-păstrați fotografii și documente privind achiziția, notați elementele de identificare și țineți minte cât mai multe detalii referitor la bicicleta pe care o dețineți – elemente precum seria, modelul și fabricantul (ce se regăsesc de regulă pe partea inferioară a cadrului), dar și eventuale mici personalizări, ajută mult la identificarea bunului ce a fost furat. În situația nedorită a unui furt, aceste detalii sunt cele care vă ajută să vă recuperați bunul.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RSS
Follow by Email