Poliţiştii din Curtea de Argeş, verificări la bănci. Una a fost amendată.

Poliţiştii de la Curtea de Argeş au verificat băncile din municipiu din punct de vedere al felului în care este organizată paza şi cum manipulează şi transportă banii.

Poliţiştii Compartimentului Sisteme de Securitate din cadrul Poliţiei Municipiului Curtea de Argeş au desfăşurat activități de prevenire și combatere a infracțiunilor contra patrimoniului agenților economici, prin verificarea modului de organizare a pazei la operatorii de valori monetare, cu privire la manipularea, depozitarea și transportul acestora, precum și respectarea normelor de lucru interne, se arată într-un comunicat al IPJ Argeş. Verificările au vizat şi activitatea desfășurată de furnizorii de servicii de securitate private.

Cu această ocazie, la una dintre băncile verificate s-a constatat că societatea nu a dispus luarea măsurilor minimale de securitate, fapt pentru care a fost aplicată o sancţiune contravenţională în valoare de 2.000 de lei, fiind stabilit un nou termen de remediere a deficienţelor constatate.

La unitățile asigurate cu pază umană permanentă a fost verificat şi modul de efectuare a serviciului de către agenţii aflaţi în serviciu cu privire la respectarea consemnul general și particular.

La toate unităţile s-a procedat la instruirea operatorilor de valori monetare cu privire la manipularea, depozitarea și transportul acestora, precum și respectarea normelor de lucru interne.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

RSS
Follow by Email