Poliţiştii de la Curtea de Argeş au reţinut 21 de permise într-o singură zi

Polițiștii din cadrul Biroului Rutier Curtea de Argeș au acționat sâmbătă pe raza de competență, în scopul prevenirii evenimentelor rutiere și combaterii principalelor cauze generatoare accidente, printre care viteza excesivă sau neadaptată, neregulile la traversarea drumului, consumul de alcool sau utilizarea telefonului mobil în timpul condusului.

În urma activităților de pe durata celor 24 de ore, au fost aplicate 31 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 27.500 de lei. Totodată, au fost reținute, în vederea suspendării dreptului de circulație, 21 de permise de conducere și a fost retras un certificat de înmatriculare.

Şoferi beţi la volan           

În cadrul acțiunilor, polițiștii rutieri din Curtea de Argeș au depistat doi conducători auto care conduceau autoturisme în timp ce se aflau sub influența alcoolului. Astfel, a fos depistat un bărbat de 32 de ani, din Cotmeana, care conducea un autoturism pe str. Eroilor din Curtea de Argeș, și un alt bărbat, de 53 de ani, care conducea un autoturism pe DN 7C, pe raza localității Albeștii de Argeș, iar în urma testării cu aparatul etilotest a rezultat o valoare sub limita de 0,40 mg/l alcool pur în aerul expirat, aspect ce atrage răspunderea contravențională.

Cei în cauză au fost sancționați contravențional cu amendă în valoare de 1.305 lei, iar permisele de conducere au fost reținute în vederea suspendării dreptului de a conduce pentru 90 de zile, fiind eliberate dovezi înlocuitiare fără drept de circulație.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RSS
Follow by Email