Poliţiştii au aplicat 75 de amenzi în valoare de 11.500 de lei pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală

Polițiștii, jandarmii, polițiștii locali și pompierii argeșeni au verificat respectarea prevederilor Legii 55/2020, privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19, informează Instituţia Prefectului Argeş. Vă amintim că puteți sesiza și dumneavoastră neregulile în ceea ce privește aplicarea măsurilor de protecție sanitară la linia telefonică TELVERDE- 0800800165. În același timp, Instituția Prefectului face apel către argeșeni să respecte cu strictețe regulile de protecție sanitară: purtarea măștii de protecție, păstrarea distanței fizice și igiena mâinilor.

În ultimele 24 de ore polițiștii argeșeni au verificate 391 de persoane aflate în izolare. Totodată, au fost controlate 115 societăți comerciale, 179 de persoane legitimate și 122 de autovehicule verificate, în cadrul acțiunilor punctuale. Ca urmare a neregulilor constatate, au fost aplicate 75 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 11.500 de lei, pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală.

Pompierii argeșeni au verificat 79 de societăți comerciale și 589 de persoane fizice. Dintre acestea din urmă, 23 au fost surprinse că nu respectau masurile de protecție individuală în spații închise. Reprezentanții ISU Argeș au aplicat două amenzi în valoare totală de 1000 lei și 21 de avertismente.

Vă amintim că de azi, conform hotărârii Comitetului Județean pentru Situații de Urgență, este obligatorie purtarea măștii de protecție de către toate persoanele de pe raza administrativ-teritorială a județului Argeș, în spații închise și deschise, pentru grupuri mai mari de două persoane care nu locuiesc la aceeași adresă. Copiii cu vârsta sub 5 ani sunt exceptați.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

RSS
Follow by Email