Polițiștii argeșeni au încercat să oprească un șofer cu 4 focuri de armă. Mașina a fost găsită mai târziu, abandonată

Duminică seara, în jurul orei 19:00, polițiștii rutieri din cadrul Poliției Municipiului Curtea de Argeș au observat, pe DN 7C, în localitatea
Băiculești, un autoturism, condus de un tânăr, care a depășit, încălcând marcajul longitudinal continuu, informează Poliția Argeș.
„Drept urmare, polițiștii au efectuat din sens opus, în mers, semnal de oprire, însă conducătorul auto a mărit viteză de deplasare și a depășit coloana de vehicule. Autoturismul în cauză a fost dat în atenție, fiind identificat, în trafic, de polițiștii Secției de Poliție Rurală Bascov, care au pornit în urmărirea acestuia. Pentru somarea conducătorului auto, în vederea opririi autoturismului, au fost executate patru focuri de armă, însă acesta și-a continuat deplasarea. În urma uzului de armă, nu au rezultat pagube materiale sau victime omenești.
Ulterior, autoturismul a fost găsit, abandonat, într-o parcare, pe A1, fără a avea plăcuțele de înmatriculare montate.
În urma activităților desfășurate de către polițiștii din cadrul Secției 4 Poliție Pitești, la scurt timp, au fost identificați, atât conducătorul autoturismului, cât și pasagerul, doi tineri, de 20, respectiv, 18 ani, ambii din județul Ilfov.
Aceștia au fost predați Secției de Poliție Rurală Bascov și audiați.
Din verificări, s-a stabilit faptul că tânărul de 20 de ani ar fi condus autoturismul, însă, în urma consultării bazei de date, s-a constatat faptul că acesta avea dreptul de a conduce autovehicule suspendat.
În cauză, a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul având dreptul de a conduce suspendat.
După administrarea probatoriului, în cursul nopții trecute, tânărul a fost reținut, pe bază de ordonanță, pentru 24 de ore, urmând ca, în cursul zilei de astăzi, să fie prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Pitești, cu propunere de luare a unei măsuri preventive”, conform sursei citate.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RSS
Follow by Email