Polițiști la Școala Gimnazială ”Mircea cel Bătrân” – ,,Law Is COOL!”

Polițiștii argeșeni continuă activitățile pentru creșterea gradului de siguranță a elevilor și a personalului didactic și prevenirea delicvenței juvenile în incinta și în zonele adiacente unităților de învățământ din județul nostru.

Astfel, în ziua de 15 septembrie a.c., polițiștii de proximitate din cadrul Poliției Municipiului Curtea de Argeș au fost prezenți la Școala Gimnazială Regina Maria și Școala Gimnazială Mircea cel Bătrân din Curtea de Argeș, unde au purtat discuții cu elevii, în cadrul activităților specifice campaniei ,,Law Is COOL!”.
Au fost dezbătute modalități de rezolvare a eventualelor conflicte pe cale amiabilă, astfel încât să nu le afecteze dezvoltarea personală și să nu perturbe procesul de învățământ.
De asemenea, celor peste 80 de elevi și cadre didactice, prezenți la activitate, le-a fost prezentată necesitatea păstrării unei atitudini decente, atât în relațiile cu profesorii cât și cu ceilalți colegi, evitarea de a intra în conflicte care pot degenera în adresarea de injurii, cuvinte jignitoare, amenințări sau agresiuni fizice, fiind consiliați să nu abandoneze cursurile școlare și să nu lipsească în mod nejustificat de la cursuri.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RSS
Follow by Email