Șef al unui post de Poliție din Argeș, arestat pentru trafic de influență

Un poliţist din Argeş, acuzat de trafic de influenţă, a fost arestat pentru 30 de zile, potivit news.ro.  Agentul ar fi primit 3.000 de lei de la un bărbat, în schimbul promisiunii că va interveni pentru ca soţia acestuia să promoveze proba practică a examenului auto.

”La data de 13.10.2022, în cadrul unui dosar penal aflat pe rolul Parchetului de pe lângă Tribunalul Argeş, în care se efectuează cercetări privind săvârşirea infracţiunilor de trafic de influenţă şi cumpărare de influenţă, lucrătorii Serviciului Judeţean Anticorupţie Argeş au pus în executare un mandat de aducere privind un agent de poliţie din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Argeş, şef post poliţie, acesta având la acel moment calitatea de suspect”, a transmis, vineri, Parchetul de pe lângă Tribunalul Argeş.

Sursa citată a precizat că, în cursul anului 2022, agentul de poliţie ar fi pretins şi primit suma de 3.000 lei de la un bărbat, în schimbul promisiunii de a interveni pe lângă funcţionari din cadrul S.P.C.R.P.C.I.V. Argeş (Serviciul Permise) pentru a-i determina pe aceştia să o ajute pe soţia bărbatului să promoveze proba practică a examenului pentru obţinerea permisului de conducere.

”Agentul de poliţie a fost condus la sediul Parchetului de pe lângă Tribunalul Argeş, unde, după desfăşurarea unor noi acte procedurale, s-a dispus faţă de acesta punerea în mişcare a acţiunii penale, iar procurorul de caz a emis ordonanţă de reţinere faţă de acesta, pe o durată de 24 de ore. În cursul zilei de 14.10.2022, inculpatul a fost prezentat judecătorului de drepturi şi libertăţi din cadrul Tribunalului Argeş cu propunere de arestare preventivă pentru o perioadă de 30 de zile, instanţa dispunând faţă de acesta măsura preventivă a arestului la domiciliu pentru o perioadă de 30 de zile”, a mai transmis Parchetul.

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RSS
Follow by Email