Politica locală iese din amorţeală

În ultima perioadă la Curtea de Argeş s-au petrecut, pe plan politic, mai multe lucruri decât în ultimii doi ani. Au fost alegerile la PDL, apoi plecarea dlui. Vasile Sabie de la PSD la PDL, s-a semnat protocolul USL la Piteşti, şi aşa mai departe. Aceasta nu este ordinea în care au avut loc lucrurile, ci ordinea în care ne-au afectat pe noi. Dacă la nivel local nu s-a făcut nimic cu Uniunea Social Liberală, dl. senator Mircea Diaconu spunându-ne că urmează să se vadă şi să se ia o decizie în funcţie de fiecare părere pe care o au liderii celor două formaţiuni politice la nivel local, PSD-ul pare să piardă din oameni şi din influenţă. A plecat dl. Sabie, iar democrat liberalii spun că vor urma şi alţii, nu numai de la PSD. În acelaşi timp, campania electorală pare să fi început în forţă, fie şi numai dintr-un anumit punct de vedere.

În timp ce unii dintre oamenii politici se gândesc la alegerile locale de care ne mai desparte un an, alţii încă se mai luptă între ei, în interiorul aceluiaşi partid. Va fi interesant de văzut cum se vor armoniza liberalii şi social democraţii, pentru că dacă e să avem în vedere numai şedinţele de Consiliu Local, unde părerile lor nu coincid aproape niciodată, Uniunea la Curtea de Argeş nu pare o treabă uşoară. În plus, mai este şi o oarecare divergenţă pe care primarul şi viceprimarul o afişează ori de câte ori au ocazia, iar cei doi sunt preşedinţii de la Curtea de Argeş ale celor două importante partide care formează USL. Cum să facă primarul şi viceprimarul echipă, mă întreb, echipa să fie unită cu adevărat şi credibilă, dacă acum, când mai e puţin până la alegeri, repet, un an în aceste condiţii nu înseamnă deloc mult, deci, cum să facă ei echipă dacă se şuntează tot timpul nu numai la şedinţele de Consiliu Local?!

Ceva trebuie să se întâmple, cineva trebuie să se trezească, dacă acel cineva chiar vrea să mai existe, din punct de vedere politic la Curtea de Argeş. Mai întâi administraţia, şi apoi politica, au clamat aleşii de-a lungul timpului în oraşul nostru. Greşit, par să spună acum democrat liberalii. Mai întâi politica, şi apoi vine şi administraţia locală.

Miza cea mare este reprezentată de celebrele proiecte cu care se laudă cine poate. Proiectele prin care vom avea străzi minunate, sisteme de supraveghere video, azile de bătrâni şi aşezăminte pentru persoanele cu dizabilităţi, sunt cele care vor aduce voturile la anul. Dacă primarul şi viceprimarul reuşesc să treacă peste animozităţile care, uneori, par de-a dreptul personale, ar putea avea şanse de reuşită. Dacă nu, caimacul va fi luat scurt de PDL. Rămâne de văzut cine îşi doreşte mai mult victoria, vorba comentatorilor sportivi, şi cine e dispus să facă compromisuri. Mai mari sau mai mici.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RSS
Follow by Email