Poliţia şi Garda Forestieră au confiscat sute de metri cubi de lemn şi au amendat persoane şi firme

În ultimele zile poliţiştii şi reprezentanţi ai Gărzii Forestiere au făcut mai multe controale şi zona Curtea de Argeş. În urma verificărilor au fost confiscate cantităţi însemnate de lemn şi au fost date amenzi unor persoane fizice şi societăţi comerciale.

Astfel, joi, polițiștii Biroului de Combatere a Delictelor Silvice din cadrul Servicului de Ordine Publică Argeș, împreună cu specialiști din carul Gărzii Forestiere Ploiești – Biroul Garda Forestieră Argeș, au acționat pentru prevenirea și combaterea abaterilor din domeniul deținerii, prelucrării și comercializării de material lemnos, ocazie cu care au verificat o societate comercială cu sediul în comuna Ungheni.

În urma verificărilor, s-a constatat lipsa unei cantități de 163,84 mc de material lemnos din depozit.

Ca urmare a celor constatate, societatea a fost sancționată contravențional cu amendă în valoare de 15.000 de lei, iar cantitatea de material lemnos, în valoare de peste 40.000 de lei, a fost confiscată valoric.

Tot joi, o altă societate coemrcială din Pietroşani a primit aceeaşi amendă pentru că nu deținea, în depozitul instalației de prelucrat a materialelor lemnoase, cantitatea de 85 metri cubi lemn foc.

Ca urmare a celor constatate, societatea a fost sancționată contravențional cu amendă în valoare de 15.000 de lei, iar cantitatea de material lemnos, în valoare de peste 8.000 de lei, a fost confiscată.

În aceeaşi zi, polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală Domnești, împreună cu specialiști din carul Gărzii Forestiere Ploiești – Biroul Garda Forestieră Argeș, au depistat, pe un teren agricol din localitatea Pietroșani, cantitatea de 9,115 mc de material lemnos, specia fag, iar pentru 6 mc dintre aceștia  proprietarul terenului nu deținea documente de proveniență.

Bărbatul a fost sancționat contravențional cu amendă în valoare de 5.000 de lei,  iar cantitatea de 6 mc material lemnos a fost confiscată și predată ocolului silvic competent.

Cu 6000 de lei a fost amendat şi un bărbat din Corbi, care conducea un ansamblu de vehicule, pe DN 73 C, pe raza localității Ciofrângeni, în timp ce transporta 34 mc de material lemnos, cu 9,13 mc în plus față de cantitatea totală ce figura în avizul de însoțire.

Un alt bărbat, din Aninoasa, care transporta tot joi, pe DN 73 C, pe raza localității Ciofrângeni, cu o autoutilitară, cantitatea de 26,614 mc material lemnos, specia plop, fără a deține documente legale.s-a ales cu dosar penal, fiind dispuse măsurile complementare de confiscare a materialului lemnos și indisponibilizare a autospecialei de transport, iar cercetările continuă.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RSS
Follow by Email