Poliţiştii verifică maşinile care transportă călători

Maşinile care asigură transportul de călători în Curtea de Argeş şi în comunele învecinate au intrat în vizorul poliţiştilor. Cele mai multe sancţiuni au fost aplicate pentru nerespectarea vitezei neregulamentare dar şi pentru nerespectarea capacităţii mijloacelor de transport. „Nu putem spune că a fost vorba de un control într-o zi anume, pentru că avem în vedere transportul local de călători în fiecare zi. Amenzi am dat mereu, iar cele mai multe sunt în cazul şoferilor care circulă cu viteză mai mare decât ar trebui sau celor care transportă mai multe persoane decât numărul de locuri înscris în certificatul de înmatriculare”, a declarat comisarul şef Cristian Puicănescu, şeful Biroului Rutier din cadrul Poliţiei Rutiere.
Autorităţile locale au desfiinţat staţia de la Făgăraş
Despre neregulile din transportul de călători s-a discutat şi la Primărie. Autorităţile locale au impus firmelor de maxi-taxi să nu mai oprească la Făgăraş şi să respecte staţiile stabilite. Cu toate că firmele de transport au promis că nu vor mai fi probleme, amenzile date de poliţişti contrazic acest lucru. „Le-am impus tuturor transportatorilor care merg spre comunele învecinate să respecte regulile din caietul de sarcini, iar ei au fost de acord. La numai câteva zile, împreună cu poliţiştii, am organizat noi controale şi s-au aplicat aproximativ 10 amenzi. Amenzile au fost date însă numai la prima oră, pentru că după ora 06.45 nu au mai trecut nicio maşină de maxi taxi. Probabil s-au anunţat între ei, altfel am fi avut mai multe amenzi” a declarat Nicolae Păunescu, şeful Biroului Transport din cadrul primăriei.
Verificările făcute printre taximetrişti au fost urmărite de ghinion?!
Reprezentanţii Primăriei au făcut verificări şi pentru a depista taximetriştii piraţi, însă şi de această dată controalele au fost „urmărite de ghinion”, după cum spune viceprimarul Costinel Vasilescu. „Ce altceva aş putea să cred dacă în două dimineţi au fost organizate controale la ora 6 dimineaţa şi nu am găsit niciun taximetrist ilegal. Probabil suntem urmăriţi de ghinion”, a declarat, viceprimarul.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RSS
Follow by Email