Poliţiştii au început să adune elevii din baruri

Poliţiştii din municipiu au luat barurile la puricat, pentru a-i depista pe elevii care în loc să se ducă la ore, aleg să meargă la un suc sau la o bere. Pentru muţi liceeni, primele săptămâni de şcoală reprezintă un moment prielnic să chiulească, iar explicaţia este cât se poate de simplă: „Încă nu avem catalog, nu avem manuale şi acum nu stă nimeni să facă prezenţa”, ne spune un elev de 17 ani. Iar locul de întâlnire al elevilor îl reprezintă cel mai apropiat bar de lângă şcoală sau terasele de pe Bulevardul Basarabilor. Pentru a preveni absenteismul şcolar şi mai ales pentru a le explica tinerilor că nu au voie să lipsească de la ore, poliţiştii au început raziile prin baruri în căutare de chiulangii şi consumatorii de băuturi alcoolice. „Primul control din acest an şcolar nu a scos la iveală probleme deosebite. Am găsit câţiva copii în baruri, însă aceştia erau în timpul liber. Nu ne vom opri însă aici şi vom continua cu verificările şi în perioada următoare. În funcţie de rezultat, se vor lua măsurile ce se impun atât de noi, cât şi de conducerea unităţilor de învăţământ, care vor fi informate despre elevii care au chiulit”, spune comisarul şef Traian Ene, şeful Biroului Ordine Publică din cadrul Poliţiei Curtea de Argeş.

Berea din timpul orelor

Grav este faptul că mulţi dintre elevii care chiulesc obişnuiesc să meargă în bar pentru a consuma băuturi alcoolice. „Cei mai mulţi dintre ei motivează că au băut din diverse motive, cum ar fi curiozitatea, supărarea, nevoia de a-şi exprima sentimentele mai uşor şi, nu în ultimul rând, faptul că găsesc pe toate drumurile buticuri de unde se pot aproviziona”, spun poliţiştii. Alţii elevi spun că aleg berea sau un pahar de tărie pentru că „aşa fac şi restul colegilor” şi nu vor să iasă din tipar. „Ar fi culmea ca eu să cer suc iar prietenii mei să bea bere! Cred că ar râde de mine o lună”, explică un elev din clasa a XII-a.
Acţiunile poliţiştilor vor continua şi în perioada următoare iar acestea sunt organizate în mod special la solicitările profesorilor. „Vrem să contribuim şi noi la buna desfăşurare a procesului de învăţământ. Cel puţin până acum am descoperit că elevii din Curtea de Argeş nu chiulesc. Am avut însă şi cazuri, în anii trecuţi, când am găsit elevi în baruri consumând băuturi alcoolice, deşi în acele momente ar fi trebuit să fie la scoală”, a încheiat comisarul şef Traian Ene.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RSS
Follow by Email