Poliţiştii au confiscat două milioane de ţigări de contrabandă

Cu ocazia acţiunilor desfăşurate pentru prevenirea, combaterea, descurajarea comercializării de produse accizabile în afara antrepozitului fiscal, precum şi de produse de contrabandă, efectivele de investigare a fraudelor împreuna cu reprezentanţi ai Gărzii Financiare au confiscat peste două milioane bucăţi ţigări de contrabanda cu o valoare de 542, 75 mii lei şi 3950 litri alcool contrafăcut cu o valoare de 65.000 lei, se arată în bilanţul Poliţiei argeşene la jumătatea anului 2010.
„Exemplificăm în acest sens acţiunea desfăşurată în cursul lunii aprilie, când efectivele de poliţie din judeţul Argeş au efectuat simultan, pe raza judeţelor Argeş, Constanţa şi Prahova, 18 percheziţii domiciliare în baza autorizaţiilor de  emise de Judecătoria Piteşti. Acestea au fost declanşate ca urmare a unui complex de activităţi de cercetare pentru documentarea activităţii infracţionale a unui număr de 18 persoane învinuite pentru asociere pentru săvârşirea de infracţiuni”, se arată în bilanţul Poliţiei.
Cu ocazia percheziţiilor efectuate au fost ridicate cantităţi însemnate de alcool şi ţigări, precum şi importante sume de bani.
În urma acţiunii instanţa de judecată a dispus cercetarea în stare de libertate cu interdicţia de a părăsi localitatea pentru 15 persoane, toate pentru săvârşirea infracţiunilor de producere şi achiziţionare de alcool etilic din afara unui antrepozit fiscal în formă continuată şi asociere pentru săvârşirea de infracţiuni, precizează materialul citat.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RSS
Follow by Email