Poliţişti, diplome şi maşini parcate aiurea

Mai mulţi poliţişti de la Curtea de Argeş au fost avansaţi în grad şi au primit diplome de excelenţă din partea şefilor cu ocazia Zilei Poliţiei Române, după cum aţi aflat din ziarul nostru de ieri. Nu se mai întâmplă lucruri urâte la Curtea de Argeş în ultime vreme, şi asta este clar şi mertirul poliţiştilor. Alt motiv ar putea fi acela că infractorii au plecat în ţări unde e mai mult de furat.
E foarte bine că este recunoscută activitatea oamenilor legii şi că sunt avansaţi în grad şi premiaţi. O acţiune coordonată de la Piteşti, dar pusă în practică la Curtea de Argeş, a adus laude poliţiştilor argeşeni din Italia, şi vorbesc aici despre mafiotul italian săltat de poliţiştii de la Biroul Judiciar din Curtea de Argeş. Probabil că aceasta a contribuit serios la diploma pe care a primit-o şeful Biroului Judiciar de la Curtea de Argeş.
Argeşenii ar vrea însă o mai mare implicare a poliţiştilor în viaţa comunităţii. Cum Primăria se dovedeşte neputincioasă în chestiunea maşinilor abandonate prin toate parcările municipiului, cred că poliţiştii ar putea da o mână de ajutor la stabilirea ordinii publice. E adevărat, poate că ar fi treaba poliţiei locale să facă asta, dar la Curtea de Argeş nu s-au găsit bani pentru înfiinţarea acesteia, deşi multe miliarde s-au cheltuit pe mofturi. Cum nu avem poliţie locală, Poliţia cealaltă ar putea să ajute.
Mai e problema transportului în comun şi a staţiilor de microbuze pe care nu le respectă nimeni. Şi aici lucrurile ar putea fi rezolvate prin colaborarea celor două instituţii – cei din Primărie, de la departamentul de specialitate, şi poliţiştii. E nevoie doar de colaborare, atât, iar impresia mea este că de câţiva ani colaborarea între duă dintre cele mai importante instituţii din oraş nu prea mai există.
Este evident că Poliţia Municipală nu este subordonată primarului, dar sunt sigură că dl. Duţă sau dl. Puicănescu, cei care conduc acum poliţia nu ar refuza un telefon de la dl. Diaconu şi nici o întâlnire la care să se discute despre confortul cetăţenilor care plătesc salariile oamenilor legii şi ale funcţionarilor din Primărie.
Nu mai sunt miliţieni la Curtea de Argeş, au plecat din Poliţie ori s-au pensionat. Cei care lucrează cum sunt oameni tineri, cu şcoală, iar atitudinea pe care o au este de obicei una potrivită meseriei.
Şi totuşi. Am scris în ziarul nostru despre moartea suspectă a unui cetăţean din Valea Danului, Dumitru Din, iar fratele lui a fost nevoit să facă plângere la CEDO  ca să afle exact cum a avut loc nenorocirea. Din actele pe care le avem la redacţie reies multe inadvertenţe şi multe lucruri pe care poliţiştii le-au făcut şi nu trebuia să le facă. Unii dintre cei care nu şi-au făcut meseria cum trebuie au fost avansaţi pentru că niciun şef de-al lor nu a vrut măcar să-l asculte pe fratele mortului în condiţii suspecte.
Avansarea poliţiştilor şi decorarea lor sunt lucruri normale, numai că unii le merită, alţii nu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

RSS
Follow by Email