Poliţişti acuzaţi de «abuzuri» şi «rele tratamente»

În baza dreptului la replică vis a vis de articolele publicate în presa locală referitor la „Falşi inspectori DSP” doresc să aduc la cunoştinţă cetăţenilor din jud. Argeş cum s-a petrecut totul de fapt şi abuzurile şi relele tratamente păţite.
În data de 02.X.2009, eu, Ispas Florin, m-am deplasat la S.C. Boss Larisa din Arefu pentru recuperarea unei datorii de aproximativ 130 lei pe care o datora la S.C. Depar System Production în urma unei deratizări efectuate în data de 01.X.2009.
În jurul orei 9.00, d-nul Bostan, patronul, mi-a achitat diferenţa de 130 lei fără nicio problemă, dar în timp ce eram la toaletă a venit un poliţist care m-a rugat să aştept sosirea altui poliţist de la C. de Ag. După aproximativ 40 de minute a sosit subinspectorul Tcaciuc George care mi-a solicitat documentele societăţii şi ale mele la control. În timp ce verifica documentele a sosit d-nul Ciobanu, patronul de la S.C. Ciobanu din Corbeni, motivând că a făcut reclamaţia şi că doreşte banii înapoi. I-am explicat că lucrarea fusese făcută, actele eliberate şi imposibilitatea returnării sumei, deoarece am predat încasările şi oricum nu era în competenţa mea să fac acest lucru. De faţă cu toţi poliţiştii mi-a spus că dacă era el acasă ar fi rupt hainele de pe soţia lui şi ar fi lovit-o ca să mă acuze de tentativă de viol şi că mi-ar fi arătat el mie. Tot de faţă cu poliţia l-a tras de-o parte pe d-nul Bostan şi i-a spus să zică şi el că m-am erijat în inspector de la SANEPID. Deşi nu mai există sanepid de zece ani ascultam înmărmurit, de faţă cu organele abilitate care râdeau iar aşa zisul poliţist Tcaciuc i-a spus citez „stai că timpul nu e trecut, te pot lăsa cu el”. Această mentalitate a d-nului Ciobanu m-a bulversat, dar mai rău a fost când am văzut cum poliţiştii le-au dat bere să bea la doi oameni pentru a fi martori la controlul maşinii cu care venisem. Unul dintre însoţitorii mei le-a spus că acolo nu este locul potrivit unei anchete şi să nu mai răvăşească actele aşa, dar Tcaciuc (îmi cer scuze că nu-l mai pot numi domn nici poliţist fără să jignesc toţi poliţiştii) i-a replicat să nu-l înveţe cum se desfăşoară o anchetă şi unde. În continuare nu mă scotea din „MĂ” şi „BĂ” aşa zisul poliţist Tcaciuc, ba chiar ţipând la mine şi izbind cu palma într-o masă, ca să dau banii din încasări.
Desfăşurare
prea mare de
forţe poliţieneşti
Văzând cât de „necioplit” era şi lipsit de cea mai elementară urmă de bun simţ am solicitat să scrie pe hârtie ce a luat de la mine.
Pe la ora 10.30 ne-a luat pe toţi la poliţia din C. de Ag. eu separat cu patru poliţişti într-o maşină iar ceilalţi însoţiţi şi ei de un poliţist în maşina cu care m-am deplasat.
Acum făcând o paralelă, stimaţi cetăţeni trageţi şi voi o concluzie la această desfăşurare de forţe poliţieneşti. Şapte  poliţişti şi două maşini de poliţie, adică timp, motorină şi mai ales faptul că infracţionalitatea fiind în creştere necesită prezenţa lor în cu totul alte locaţii.
Pe drum au încercat toţi patru să mă provoace zicând care mai de care te miri ce aberaţii printre care: „Bă ce i-ai ars pe fraieri”, „Hai spune drept, ai venit tu din Bucureşti să-i păcăleşti pe ţăranii ăştia” etc. Eu le-am spus că am lucrat corect şi nu am păcălit pe nimeni. Tcaciuc mi-a spus că nu mă duc la închisoare dar să dispar din jud. Argeş şi să nu mă mai prindă pe aici, la care eu i-am replicat că nu am unde să lucrez pentru a plăti impozitele la stat cotă parte la buget, implicit şi la poliţie, la care el râzând ironic mă persifla şi exagera importanţa lui şi nesemnificativitatea mea ca şi contribuabil şi a societăţii pe care o reprezentam. La sediul poliţiei am fost pus să dau o declaraţie cum s-au întâmplat faptele, dar mai mult dictată de aşa zisul  poliţist. Mă tot punea să scriu SANEPID şi DSP, deşi îl întrebam ce reprezintă aceste denumiri. El mi-a spus că înseamnă Direcţia de Sănătate Publică, iar eu i-am răspuns că nu există aşa ceva şi că se numeşte Autoritatea de Sănătate Publică şi că DSP-ul când funcţiona era o instituţie de control şi nu un SRL prestator care eliberează facturi.
Printre multe tutuieli şi presiuni verbale citez şi: „Ce pumn în faţă ţi-aş da” dar spus printre dinţi şi încet ca să nu aud decât eu, aşa proceda Tcaciuc. Eu fiind intrigat la maxim i-am spus că ar trebui să fie un model pentru cetăţeni şi să inspire încredere şi siguranţă nu spaimă şi mojicie. Totodată, deşi răspundeam la întrebarea altui ofiţer îmi spunea să las vrăjeala că nu haleşte aşa ceva şi să-i citesc ultima frază de parcă el nu ştia să citească. Mai aveam puţin şi-l puneam pe el să şi semneze după cum mă obliga să scriu după dictarea lui.

7 ore pentru declaraţii

Păcat că după ultimele evenimente petrecute în sânul poliţiei în continuare haina poliţiei este terfelită de un astfel de reprezentant, iar noi oamenii de rând nu mai putem lucra ca să susţinem bugetul de stat şi aşa sărac. O astfel de verificare se putea efectua în maxim 15-20 de minute, dar eu am fost ţinut 7 ore. Până în anii 90 eram întrebat de miliţieni pe stradă aşa: „Legitimaţia şi buletinul dumneavoastră”, acum mai avem puţin şi suntem băgaţi la închisoare că muncim să le plătim bugetarilor salariile imense (aproximativ 2000 per poliţist).
Celelalte două persoane care mă însoţeau au fost trimise să aducă patroana societăţii deşi am explicat că are un băieţel de un an şi o fetiţă de patru ani şi nu pot fi lăsaţi nesupravegheaţi. Omul Tcaciuc a replicat parcă scârbit: „Nu mă interesează pe mine, să ţină copiii în maşină sau să-i lase singuri, nu e treaba mea, să vină aici”. Deşi nu a citat în scris pe nimeni pe propriul consum şi timp pierdut a fost adusă şi copiii ţipând în maşină doar pentru a fi întrebată dacă dânsa a semnat actele şi dacă este patroana SC-ului pe care îl reprezentam. A făcut doar abuzuri verbale şi de funcţie.
I-am făcut şi o propunere ca să efectuez o dezinsecţie şi deratizare la un terţ patron „X sau Y” şi să înregistrez tot pe telefonul mobil, după care să-l înştiinţeze pe administratorul de la S.C.Ciobanu că am mai lucrat şi la respectivul „X sau Y” şi să vadă ce va declara ulterior respectivul pentru edificarea poliţiei vis a vis de moralitatea unora sau altora. Acum vă spun şi modul meu standard de prezentare ca să puteţi concluziona dacă eu mă erijez în altcineva sau nu: „Mă numesc Florin Ispas de la SC Depar System, departamentul Divizia Sănătăţii şi suntem autorizaţi de Inspectoratul de Poliţie Sanitară şi medicină preventivă prin Ministerul Sănătăţii să efectuăm dezinsecţia şi deratizarea la A.F-uri, P.F-uri, S.R.L-uri”, în timp ce arăt legitimaţia şi certificatul S.C.-ului precum şi împuternicirea mea.
Menţionez că cel care conduce maşina nici măcar nu intră cu mine iar celălalt mă ajută să prepar substanţa într-o pompă de atomizare ca să fie aplicată numai la nivelul solului, pe jos şi nicidecum pe pahare sau te miri ce se mai vehicula în presă. Totodată ce nu s-a verificat, lucrările din V. Danului cu dezinsecţie şi deratizare gratuită printre multe alte lucrări. Acest Tcaciuc mi-a promis în mod solemn că va face rău S.C-ului şi mie şi a reuşit creând un prejudiciu imens de imagine.
Florin Ispas

N.Red.  Precizăm că una dintre persoanele care au apărut în fotografiile publicate de ziarul nostru la acest subiect nu are nicio legătură cu cazul.
Am respectat ortografia şi exprimarea autorului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

RSS
Follow by Email