Poliţistul scandalagiu va fi cercetat în libertate

Poliţistul implicat în scandalul de la Restaurantul Sârbesc, produs în noaptea de sâmbătă spre duminică, va fi cercetat în stare de libertate. Agentul Ionuţ Laurenţiu Jianu, ajutor de şef de post la Băiculeşti, fusese reţinut pentru 24 de ore de procurori, sub acuzaţiile de ultraj contra bunelor moravuri şi conducere în stare de ebrietate. Judecătorii de la Tribunalul Argeş au respins însă, ieri, propunerea de arestare preventivă pentru 29 de zile, dispunând, în schimb măsura interdicţiei de a părăsi ţara. Decizia Tribunalului Argeş nu este definitivă, putând fi atacată cu recurs la Curtea de Apel Piteşti. Până atunci însă, poliţistul a fost pus în libertate.
Acuzat de săvârşirea a două infracţiuni
Potrivit primelor concluzii ale anchetei, poliţistul Jianu, care în momentul producerii incidentului era în timpul liber, se face vinovat de săvârşirea a două infracţiuni. Este vorba de ultraj contra bunelor moravuri şi conducerea în stare de ebrietate a unui autovehicul pe drumurile publice. Astfel, el ar fi ajuns la restaurant la volanul propriei maşini, deşi înainte consumase băuturi alcoolice. Apoi, el şi prietenul care îl însoţea, au intrat în conflict cu patru bărbaţi care se aflau în local. „Din primele verificări s-a stabilit faptul că în dimineaţa zilei de 27 martie, agentul de poliţie şi un alt bărbat, aflaţi în stare de ebrietate şi dezbrăcaţi până la brâu, au intrat în incinta restaurantului  unde se celebra un botez şi au provocat scandal, lovind mai multe persoane, care au ripostat. În urma altercaţiei dintre aceştia, a fost spart un geam al uşii de la intrare şi un ghiveci cu flori aflat pe terasă”, a declarat purtătorul de cuvânt al IPJ Argeş, comisarul şef Dănuţ Dinu.
Un poliţist …turbulent
Potrivit comandantului Poliţiei Curtea de Argeş, comisarul şef Ionel Ispir, poliţistul implicat în incident a mai avut probleme. „Jianu a fost transferat la noi de la Bucureşti acum vreo câţiva ani, când s-a decis să fie transferaţi poliţiştii aproape de localităţile lor de domiciliu pentru că nu li se mai deconta chiria. Pe mine nu m-a întrebat nimeni. După ce s-a întors acasă, a avut un incident la Poienari, acolo unde locuieşte. A intrat în casă peste un sătean şi l-a bătut, se pare din cauza unei fete. Are dosar de cercetare la Parchet”, ne-a spus şeful Poliţiei municipale.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RSS
Follow by Email