Poliţia argeşeană are facturi neplătite de patru miliarde

„În contextul economic actual, lipsa fondurilor alocate de la buget a avut un impact negativ din punct de vedere logistic şi al posibilităţii de a susţine material  îndeplinirea  sarcinilor profesionale”, se plâng poliţiştii în bilanţul activităţii Poliţiei argeşene la jumătatea anului 2010. „Însă, în virtutea bunei colaborări cu Autoritatea Teritorială de Ordine Publică, ca urmare a protocolului comun încheiat în luna decembrie 2009, Inspectoratului de Poliţie Argeş i-a fost alocată suma de 80000 lei pentru anul 2010 pentru realizarea reviziilor şi reparaţiilor la  autovehiculele de patrulare şi intervenţie  şi achiziţionarea unor  piese de schimb. De asemenea Asociaţia Internaţionale a Poliţiştilor – Regiunea Argeş a sprijinit unitatea noastră cu suma de 4000 lei afectate tot lucrărilor de reparaţii pentru parcul auto” se arată în materialul dat publicităţii de Inspectoratul Judeţean de Poliţie Argeş.

Economii de 200 de milioane

„I.P.J. Argeş a încheiat în luna martie a acestui an un protocol de colaborare cu Serviciul Judeţean de Ambulanţă, Casa de Asigurări de Sănătate Argeş şi Societatea de Medicină Generală/de Familie pentru eliberarea certificatelor de constatare a decesului în cazurile în care nu există suspiciuni care să necesite expertizare medico-legală. Prin încheierea acestui protocol s-a reuşit în numai trei luni realizarea unei economii  în valoare de 20.000 lei”, precizează materialul citat.
Fondurile alocate de la buget pentru această perioadă au fost cheltuite integral, rămânând facturi restante în valoare de 3.990.000.000 de lei vechi, 55% dintre acestea reprezentând cheltuielile privind expertizele medico-legale, declară poliţiştii argeşeni.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RSS
Follow by Email