În sala de şedinţe a Primăriei municipiului Curtea de Argeş a avut loc, zilele trecute, conferinţa de lansare a proiectului „Modernizare, dezvoltare şi echipare a Ambulatoriului Curtea de Argeş”. La eveniment au participat Cristian Mitrofan viceprimarul municipiului, Ştefan Dumitrache, consilier local, dr. Ionela Dăneţ, manager Spitalul Municipal, Cluadia Gâlcă, responsabil IT Primăria Curtea de Argeş, cea care s-a ocupat de coordonarea şi organizarea conferinţei de presă.
Valoarea totală a proiectului recent lansat se ridică la suma de totală de 6.391597,80 lei, iar obiectivul general al acestuia îl constituie îmbunătăţirea calităţii infrastructurii serviciilor de sănătate şi ridicarea acestora la standarde europene în cadrul Ambulatoriului Curtea de Argeş, cu impact direct asupra creşterii calităţii serviciilor de sănătate acordate persoanelor din municipiul nostru.
De implementarea acestui proiect vor beneficia în mod direct 70.000 de persoane care apelează anual la serviciile oferite de medicii din cadrul Ambulatoriului, din care peste 50% reprezintă populaţie din mediul rural, dar şi cei 56 de angajaţi ai policlinicii care vor beneficia de condiţii de muncă mai bune.
Dr. Ionela Dăneţ: „Nu s-au făcut lucrări de modernizare din anul 1984”
Totodată, dr. Ionela Dăneţ a precizat că această reabilitarea a policlinicii este mai mult decât necesară având în vedere faptul că de la inaugurarea clădirii nu au mai fost realizate lucrări de modernizare. „Spitalul Municipal a fost dat în folosinţă în anul 1984, iar de atunci nu s-au mai făcut lucrări de reabilitare la policlinică. Vor fi modernizate 19 cabinete, care vor fi dotate cu aparatură modernă. De asemenea, faianţa de pe pereţi şi betonul de jos vor fi înlocuite cu materiale speciale, potrivit normelor Uniunii Europene. Sperăm ca de acum înainte mai mulţi medici să îşi dorească să lucreze aici, pentru că o parte dintre ei refuzau din cauza faptului că nu aveau aparatura necesară”, a declarat dr. Ionela Dăneţ.
Rezultatele directe ce se aşteaptă în urma implementării proiectului constau în modernizarea unui număr de 19 cabinete; 1.766,68 mp suprafaţă construită modernizată, 101 echipamente medicale, 119 produse de mobilier specific serviciilor de sănătate, 40 de aparate de aer condiţionat în cabinete şi săli de tratament, 1 sistem de detecţie şi semnalizare incendiu şi 4 panouri şi plăci permanente de vizibilitate.