Policlinica spitalului, modernizată de o firmă cu administratorul cercetat de DNA

Administratorul societăţii a fost trimis în judecată de DNA în 2011 pentru dare de mită în formă continuată şi fals în înscrisuri sub semnătură privată în legătură directă cu infracţiunea de dare de mită în formă continuată.
Lucrarea va costa 1,4 milioane de lei
Primăria Curtea de Argeş a publicat zilele trecute pe Sistemul Electronic de Achiziţii Publice (SEAP) anunţul de atribuire a contractului pentru modernizarea ambulatoriul spitalului. La licitaţie s-au înscris opt firme, care mai de care mai cunoscute şi mai puternice, din Argeş sau din alte locuri, iar câştigător a fost declarată SC Electrovâlcea SRL, cu o ofertă de 1,444,366.93 de lei, fără TVA. Deşi criteriul de atribuire a fost preţul cel mai scăzut, firma vâlceană a avut oferta a doua. Prima ofertă, cea mai mică, a fost făcută de o societate controlată de omul de afaceri Ştefan Lăzăroiou, Top Cleanning, care, probabil, va lucra efectiv.
Proiectul, relizat de o firmă despre care se spune că ar avea legături cu familia premierului Ponta
Municipiul Curtea de Argeş a obţinut finanţare pentru un proiect de modernizare, dezvoltare şi echipare a ambulatoriului spitalului municipal. Proiectul a fost depus spre finanţare în septembrie 2009 şi vizează modernizarea Policlinicii din cadrul Spitalului Municipal, valoarea totală a investiţiilor fiind de 7.768.260 lei. Documentaţia a fost realizată de Grossmann Engineering Group SRL, firmă despre care presa a scris că ar avea legătură cu familia lui Victor Ponta, prin mama şi cumnatul acestuia.

Contractului de achiziţie publică având va obiect „Modenizarea, dezvoltarea şi echiparea ambulatoriului Curtea de Argeş” a fost scos la licitaţie, valoarea estimată a acestuia fiind de 2.939.644 lei, iar criteriul de atribuire, preţul cel mai scăzut. Licitaţia a avut loc pe 4 martie, după ce a fost amânată de două ori din cauza volumului mare de informaţii cerute prin clarificări de agenţii economici. La licitaţie s-au înscris opt societăţi sau asocieri.
Preşedintele comisiei de licitaţie a fost Claudia Gâlcă, iar din comisie au mai făcut parte Radu Chirca, Constantin Teodorescu, Eduard Burlacu şi Viorel Popescu. Licitaţia a decurs normal, conform procesului verbal de deschidere a ofertelor, iar clasamentul participanţilor a fost următorul – SC Top Cleaning SRL, cu o ofertă de 1.412.960 de lei, apoi SC Electrovâlcea SRL a avut o ofertă de 1.44.366,93 de lei, după care s-a clasat SC Someco SA, cu o ofertă de 1.654.380,55, apoi SC Condor Păduraru SRL, cu 1.665.900, Asocierea SC Best Construct Grup SRL – SC Asnet Telecom SRL – SC Building Construction SRL, cu 1.711.189 lei, SC RMR SRL; cu 1.793.773,73 lei, Asocierea SC Terra Gaz Construct SRL – SC Colen Impex SRL, cu 1.849.797,11 şi Asocierea SC Eden Design SRL  – SC Concret Construct Valcris SRL – cu 1.895.079 lei.
Ce zice DNA despre administratorul SC Electrovâlcea
Administratorul firmei căreia i-a fost atribuit contractul, SC Electrovâlcea SRL, a fost trimis în judecată de DNA în 2011 pentru dare de mită în formă continuată şi fals în înscrisuri sub semnătură privată în legătură directă cu infracţiunea de dare de mită în formă continuată. Astfel, potrivit comunicatului DNA, „procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Serviciul Teritorial Piteşti au dispus trimiterea în judecată a inculpaţilor Petre Popescu, arestat preventiv, primar al comunei Boişoara, judeţul Vâlcea, în sarcina căruia s-au reţinut infracţiunile de luare de mită în formă continuată şi fals în înscrisuri sub semnătură privată în legătură directă cu infracţiunea de luare de mită în formă continuată, şi Ovidiu Eugen Ciogescu, arestat preventiv în altă cauză a Direcţiei Naţionale Anticorupţie, administrator al SC. Electrovâlcea SRL Râmnicu Vâlcea, în sarcina căruia s-au reţinut infracţiunile de dare de mită în formă continuată şi fals în înscrisuri sub semnătură privată în legătură directă cu infracţiunea de dare de mită în formă continuată”.
Procurorii DNA susţin că în perioada anilor 2006 – 2010, Petre Popescu, în calitate de primar al comunei Boişoara, judeţul Vâlcea, a atribuit şi încheiat cu două societăţi comerciale, una dintre ele fiind SC Electrovâlcea SRL,  controlată de Ovidiu Eugen Ciogescu, mai multe contracte de achiziţie publică (de furnizare de produse şi de lucrări), în valoare totală de 4.887.872,87 lei, echivalentul a aproximativ 1.289.676 euro, cu încălcarea normelor ce reglementează achiziţiile publice. În schimb, în cursul anului 2008, Ovidiu Eugen Ciogescu i-a construit lui Petre Popescu o casă cu două nivele în comuna Boişoara în valoare de 392.664 lei (materiale şi manoperă) şi i-a dat un aparat electrocasnic în valoare de 1.079,90 lei. „Ovidiu Eugen Ciogescu a fost trimis în judecată de procurorii Serviciului Teritorial Piteşti al DNA în alte două dosare pentru infracţiuni de corupţie, fiind judecat în stare de arest preventiv”, se mai arată în comunicatul DNA.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RSS
Follow by Email