Poiana Braşov s-a mutat la Valea Iaşului


Sute de argeşeni au luat cu asalt pârtiile de schi şi săniuş din Valea Iaşului la sfârşit de săptămână. Asta pentru că e aproape şi e mai ieftin decât o plimbare până la pârtiile de la Poiana Braşov, spre exemplu. Alexandru are 6 ani şi visează să facă schi în Alpi, însă cum părinţii nu îşi permit deocamdată, se mulţumeşte să exerseze pe pârtia de lângă oraş. „Acum sunt mare şi nu mă mai dau cu sania, vreau şi eu, ca mami şi tati, cu schiurile. Mă descurc bine, deşi nu am încercat de multe ori”, spune cu mândrie puştiul. Între timp, părinţii au început să încingă focul pentru un grătar în zăpadă. Oamenii sunt mulţumiţi de atmosferă, însă nu înţeleg de ce nu este promovată aşa cum ar trebui această zonă.

„Păcat că autorităţile nu promovează pârtiile de aici”

„Nu e ca la Sinaia, însă e bine! Suntem aproape de casă, zăpadă avem, acum pregătim şi masa. E o zonă deosebită şi e păcat că autorităţile nu au făcut nimic să promoveze pârtiile de aici. Ar fi fost altfel să fie un loc de unde să închiriezi schiuri, un bar unde să bei un ceai cald sau să iei ceva de mâncare de la un restaurant. Probabil că sunt alte interese la mijloc, altfel nu-mi explic de ce nimeni nu face nimic”, crede Andrei Năstase, tătăl băiatului. Condiţiile optime de schi i-au determinat pe zeci de argeşeni să înfrunte gerul de afară şi să vină la Valea Iaşului. Pentru mulţi, această a fost varianta cea mai accesibilă. „La Curtea de Argeş nu avem unde să ne ducem copiii iarna. Nu există patinoar, nu există altceva amenajat ”, adaugă bărbatul. Toţi cei care au venit la Valea Iaşului au spus că atmosfera este una de vis, iar zăpada este excelentă atât pentru săniuş cât şi pentru schi.
În anii trecuţi, mai ales în cei electorali, liberalii organizau serbările zăpezii pe pârtia de la Valea Iaşului. Reprezentanţii PNL au spus că vor face şi anul acesta serbările zăpezii, numai că nu ştiu când. Ca de obicei, argeşenii au luat-o înaintea oamenilor politici şi nu au aşteptat un moment special ca să se simtă bine şi ca să profite de pârtia, chiar şi neamenajată, de lângă casele lor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

RSS
Follow by Email