Podul de pe strada Victoriei are 104 ani

Podul peste Valea lui Gan, de pe strada Victoriei, la care se lucrează de câteva luni bune, a fost construit în 1914. Timp de 71 de ani nu a avut nevoie de reparaţii, dar  în 1985 s-au făcut lucrări de supralărgire şi au fost construite trotuare, spune Constantin Porceanu, de la Biroul de Investiţii din Primărie. După alţi 32 de ani, în 2017, administraţia locală a decis că podul trebuie reabilitat. Mai mulţi locuitori ai cartierului au făcut sesizări referitoare la distrugerea elementelor de rezistenţă. Consilierul local Ştefan Dumitrache, care locuieşte în zonă, vorbea despre faptul că podul ar putea să cadă în orice moment provocând o tragedie. Autorităţile locale au pregătit documentele şi au trecut la fapte – au încheiat Incheiat contractul de lucrari cu SC G&M Road Building  Engineering SRL privind obiectivul de investiţii „Lucrări de reabilitare pod peste Valea lui Gan”, contract în valoare de410.337,67 lei, inclusiv TVA, iar pe 31.07.2017 a fost emis ordinul de incepere a lucrarilor. Durata contractului este maxim 10 luni (calendaristice), potrivit informaţiilor de pe site-ul Primăriei.

Lucrări întârziate de condiţiile meteo

„În urma expertizei tehnice s-a constatat că e nevoie de lucrări de consolidare care constau în săpături în albia pârâului pentru realizarea fundaţiilor şi a suprabetonării podului. Din cauza condiţiilor meteorologice, lucrările pentru fundaţii au întârziat, dar şi din cauza scurgerii apelor provenite din ploi. Şi volumul mare de săpături a condus la întârzierea lucrărilor, pământul îmbibat cu apă fiind foarte greu de transportat”, spune Constantin Porceanu.

Cert este că şoferii par să-şi fi pierdut răbdarea cu acest pod. Cum vara este perioada cea mai aglomerată la Curtea de Argeş, în luna august o mulţime de turişti venind în municipiu, semaforul de pe strada Victoriei, de la podul aflat în reabilitare, le-a pus nervii la încercare. Cozi imense s-au format în week-end, mai ales. Duminica trecută, din cauza unui accident, circulaţia de pe Dealul Negru fiind deviată prin Curtea de Argeş, iar coada la pod s-a format de la biserica din Zigoneni.

Şi totuşi, se lucrează la pod în ritm alert, spun reprezentanţii administraţiei locale, care îi invită pe cetăţeni să aibă răbdare şi să înţeleagă că „lucrurile bune nu se pot face peste noapte”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

RSS
Follow by Email